Lyckselestayern till Deliver

Den överraskande tredjeplatsen i Midsommarkransen följdes upp med seger.
Kan mastiga tre kilometer rent av vara sexårige Delivers favoritdistans?
– Det är svårt att säga eftersom han bara gjort två över tre kilometer – men han har visat att han funkar på det i alla fall, sa Christian Månsson efter segern i Lyckselestayern på fredagen med 35 000 kronor i förstapris.

Skellefteågardet tog för sig på ett fint sätt under säsongspremiären i Lycksele på fredagen.
Fyra segrar blev det under kvällen där Christian Månsson triumferade i storloppet Lyckselestayern med tolv hästar bakom bilen över distansen 3140 meter.
Deliver – ”leverera” på engelska  – har levererat i två raka starter på slutet över distansen. På midsommardagen spurtade Deliver in som trea i Midsommarkransen i Skellefteå, en potentiell 175-oddsare på vinnarspelet.
I Lycksele blev valacken andrahandsfavorit och påpassad och serverades en ny smygare av Christian Månsson som nu slutade med seger.
Lage Berglunds Dulce de Leche (favoriten) fick utstå press i omgångar i ledningen och räddade femteplatsen. Christian Månsson hittade för sin del andrapar utvändigt från ett tiondespår och kunde sitta still in i det längsta.
500 meter från mål kastades Deliver loss och segern blev överlägsen. Segertiden 1.16,8 över 3140 meter auto.
– Det blev helt perfekt lopp för vår del. Vi fick ju spara allting till 500 kvar så det var bara att tacka och ta emot. Han älskar att tävla och träna och att han gått så här med två täta starter över tre kilometer inom loppet av sex dagar är ju fantastiskt bra gjort, sa Christian Månsson som även äger hästen.
127 000 kronor har Deliver tjänat i år varav 75 000 ramlat in de senaste två starterna.

Glader debutvinnare i treåringsloppet
Lyckseletravet tävlar vidare med dagstrav både måndag och fredag i nästa vecka.
På måndag har Bolidenamatören Teresa Cardin Deviljas Ronja till start, finalist i Derbystoet i Östersund under förra året.
Teresa Cardin sysslar med uppfödning med prefixet ”Deviljas” och inledde tävlandet i Lycksele på fredagen med seger.
Leif Eriksson satt bakom treårige kallblodsvalacken Deviljas Glader som segrade i karriärens första start och tjänade 20 000 kronor.
När ledarhästen galopperade i sista kurvan kunde Eriksson ta ut Deviljas Glader från vinnarhålet och hängde sedan direkt av favoriten Källsjöloke. Den storvuxne treåringen klev undan på ett säkert sätt på tiden 1.35,5 över 1640 meter. Oddset 24 gånger pengarna!
– Det har varit en del jobb med honom och förhoppningen var att han bara skulle ta sig runt utan att galoppera! sa en överraskad Teresa Cardin.

Fjärde triumfen för Domino
Treårige M.P.Domino har efter fredagen fyra segrar på sex starter i karriären.
Jerker Bjurman slipar försiktigt och löftet får springa på lite som han känner för så här i karriärupptakten, och gör det bra. Kallblodskriteriet är ett delmål med M.P.Domino som vann säkert i Lycksele efter att burits bitar i loppet av John Östman då koncentrationen inte såg ut att vara på topp för hästen.
Jerker Bjurman:
– Mycket handlar om att hästen ska mogna i huvudet, då kan det här bli bra.
Kusken John Östman:
– Hästen har mycket kunnande men springer bara på kanske 65 procent, det känns att han kan springa hur fort som helst när polletten trillar ned.
På Valborgsmässoafton i år debuterade fyraåriga Olea Håleryd med seger på Umåker i nya regin Ann-Catrin Frisk och Ove A Lindqvist. Efter en fjärdeplats och en liten släng av halsproblem var Olea Håleryd i segertagen igen i Lycksele.
– Jag var fundersam hur det här skulle gå i dag. Jag ville inte ligga kvar i rygg för hon har som bara en fart ännu. Men det börjar komma mer och mer att hon lär sig att växla tempo, sa Lindqvist om stoet.

Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering
Foto: ATG Live