Pettersson- Laestander sjöade i Bodö

Kallblodet Guli Orkan vann igen, seger för Lavicii Boko och två andraplatser med NoLimitJimMit och Oliver I.H.
Familjen Pettersson- Laestander hade en framgångsrik kväll i norska Bodö på lördagen.
– Vi har så roligt här och alla är trevliga fast vi vinner över dem, summerar Bert Pettersson.

Familjen Bert Pettersson och Gabriella Laestander hade med sig fyra hästar till Bodö på lördagen och fick nära på full utdelning.
47 000 kronor in blev det för amatörtränarparet från Skellefteå.
Nyförvärvet från Örnsköldsvik, Guli Orkan, var en av favoriterna i sitt lopp efter uppvisningen i Sleipner Skellefteås Heatlopp i veckan där nioåringen vann båda heaten och avgick med segern.
Sigmund Jakobsen hade 40 meter att hämta in med Guli Orkan och lyckades också efter ett spårsnålt lopp. Längst framme stod Liss-Karin Sandviks segerstaplare Mellem Frost (fem segrar på sju starter) som höll till kort före mål.
Sigmund Jakobsen kom fram snabbt i ryggen på derbykandidaten Mellem Frost och satt även kvar när det fylldes på bakifrån i den sisa kurvan.
I början av upploppet backades Guli Orkan ut bakom ledarduon och segern blev som en liten repris från måndagens två segrar i Skellefteå.
– Det var väldigt likt. Kusken satt med fulla linor och sa att han hade hur mycket som helst att hålla i. Guli Orkan är en så jävla fin häst. Bra att ha att göra med i stallet och har väl inte varit överdrivet trött vid någon av segrarna i veckan. Mellem Frost som blev tvåa är en mycket bra häst som ska vara med i ett lopp till innan kvalet till norska kallblodsderbyt, kanske blir det loppet Greivins Minne i Boden,  säger Bert Pettersson.

Drar med hela stallet till V75
Guli Orkan vann på tiden, 1.27,2 över 2140 meter och tjänade 16.000 kronor.
Om allt fungerar väntar V75 i Bodö lördagen 30 juni för Laestander-Petterssons kallblod.
– Då tar vi nog med oss sju-åtta hästar och startar om det är möjligt. Kanske även dotterns ponny ska starta där under V75-dagen, säger Bert Pettersson om banan 50 mil nordväst om Skellefteå.

Stallhästarna sida vid sida

Fyraårige Lavicii Boko (bilden från lördagen) köptes till Skellefteå från hästägare hos Robert Dunder i maj i år. I Bodö kom hästens första seger i fjärde starten i den nya regin.
Hans Christian Holm körde Lavicii Boko och var snabbt framme i ledarryggen från 60 meters tillägg med hästen och tråcklade sig ut 700 meter från mål.
I spets satt Pettersson- Laestanders andra häst i loppet. Oliver I.H., som inledde från grunddistansen 2100 meter och höll till kort före mål.
– Hästarna var sida vid sida från slutkurvan och ingen av kuskarna visste väl hur det skulle gå. Banan var riktigt tung efter regn i det loppet som gick som kvällens sista lopp, säger Pettersson.
Full utdelning kunde det ha blivit om inte NoLimitJimMit ”bara” blivit tvåa i Bodö Grand Prix tidigare på kvällen. Fuxen höll dock på att avgöra från dödspositionen och var bara huvud och hals ifrån Elite B.R. och Stian Petterssen.

Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering
Foto: Målbilder rikstoto.no