Vår utbildningsverksamhet Travskolan

Här kan du läsa mer om utbildningsverksamheten och vilka utbildningar som finns. Travskolan i Skellefteå har något för alla. Barn, ungdomar, vuxna och pensionärer.

Travskolan – både för dig som vill börja med trav och för dig som redan är aktiv
Det finns lite mer än 30 travskolor från Boden i norr till Jägersro i söder. De flesta av travskolorna drivs av travsällskapen och är belägna intill en travbana. På travskolan kan du gå oavsett förkunskaper och de har allt från knattekurser för de allra yngsta till licenskurser för dig som kommit en bit och vill börja tävla eller träningskurser för dig som vill veta mer om att träna travhästar. På travskola.se kan du läsa mer om våra utbildningar och boka en kurs hos oss.

Klicka här för att komma till travskola.se

Travgymnasium – för dig som vill ha häst på schemat i skolan

Den stora skillnaden med gymnasier med LIU inriktning trav mot andra gymnasier är, att du kombinerar de vanliga studierna med ditt specialintresse, i en spännande miljö och bland andra elever som delar ditt intresse.  På Travskolan i Skellefteå kan du som går eller ska börja gå gymnasiet i Skellefteåkommun ansöka om LIU.

Läs mer om LIU och utbildningar här.

Utbildningar för aktiva, funktionärer och travskolans ledare
För dig som är aktiv i travsporten finns ett antal utbildningar att gå. Du kan läsa mer om utbildningarna på Hästsportens folkhögskolas hemsida, här.

 

Webbutbildningar
Det finns också ett antal webbutbildningar där flera av utbildningarna är öppna för allmänheten. Du hittar kurskatalogen här. Flera av utbildningarna är ett samarbete mellan Hästsportens folkhögskola, travsällskapen och Svensk Travsport. Läs mer om Hästsportens folkhögskola här.

Länkar, anmälan till kurser och mer information om utbildningar på Travskolan nedan:

Läs mer om travskolans utbildningar och kursutbud här!

Läs mer om travskolans kursbeskrivningar här!

Läs mer om licensutbildningar & licensbestämmelser här!