En gummiboll som studsar mot V75

Som en gummiboll.
En gummiboll som matchas mot V75 i Skellefteå i oktober.
Mikael Lindqvist fick åka fort över upploppet med åttaårige nyförvärvet Cash T.J. hemma i Skellefteå på torsdagskvällen och var nöjd efteråt.
– Vi är otroligt tacksamma över att Ulrika Riesterer på Ådö Säteri skickat upp den här till oss!
Solvallatränaren Ulrika Riesterer äger åttaårige valacken Cash T.J. som fick byta adress och regi i maj i år och hamnade hos Mikael Lindqvist i Skellefteå.
På torsdagen kom hästens första seger i den sjätte starten i den nya regin och den sjätte totalt på 46 försök i karriären.
Med sina 375 000 kronor är valacken inne i klass I och matchas mot Skellefteåtravets tävlingar i STL och spelet V75 lördagen 1 oktober.
–  Jag har väl en liten dröm att han ska få starta här på V75 i oktober, där är där vi vill vara med och jag har kört lite snyggt med honom på slutet och låtit honom gå till slut, sa Mikael Lindqvist efter segern.
I ett lopp med spårtrappa stod Cash T.J. med det ”sämsta” spåret bakom bilen. Lindqvist smög in i det längsta och vek ut i fjärdespår (!) med 300 meter kvar till mål.
Och nog gick valacken till slut alltid. Hanna Olofsson försökte rycka undan med Merkulov men blev nedspeedad och passerades även av Ryjet och Ingvar Nyberg i de sista stegen.
Snyggt inmåttat av kusken och en riktigt snabb avslutning av Cash T.J.. Segertiden skrevs till 1.16,0 över 2140 meter auto.
–  Han skulle ha vunnit i Boden också men då var det kuskens fel att han förlorade –  jag har nog aldrig varit så besviken på mig själv som jag var då. I dag är jag fantastiskt glad i stället. Men här sitter man som kusk och får köra en sån här häst och det är så enkelt att det inte går att beskriva. Den som ska rosas i det här är Emelie Bergh som lägger ner hela sin själ i våra hästar, sa Lindqvist.

Inte bara hästar…
Cash T.J. har successivt blivit mjukare och smidigare med omlagd träning och skötsel.
–  Han var inte så här underbar när  han kom men nu är han som en gummiboll och jag är otroligt tacksam för att Ulrika skickat upp honom och allt Emelie Berghs arbete, sa Mikael Lindqvist.
Skötaren Emelie Bergh hjälper till i stallet och är även illustratör som bland annat står bakom förstasidan till Skellefteåtravets banprogram.

Hollströms på gång

Två av torsdagens nio lopp vanns av Skellefteåtränade hästar.
Jami Mikkonen hade bara kört två lopp inför tävlingsdagen i år och slog till med årets första seger i Royal Sulkys Lärlings & Amatörserie.
På tal om gummiboll så tycks elvaårige kallblodsvalacken Järvsögrej ha hittat stilen igen efter en segerlös period. Torsdagens spurt resulterade i första segern sedan början av 2020.
Segertiden skrevs till 1.27,9 över 2880 meter.
Amatörtränaren Johan Hollström från Burträsk tränar och äger hästen tillsammans med Camilla Hollström (bilden tillsammans med hästen).
Jami Mikkonen väntade till 500 meter från mål med att köra till och Järvsögrej lunkade opressad undan till seger med sju längder.
– Han är bra på långa distanser och har varit bra en tid nu så visst hade jag förhoppningar när jag körde ut. Att det inte blivit segrar på länge kan jag inte förklara för det verkar vara en mycket ärlig häst, sa segerkusken.

Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering

Foto: Sophie Nyblom