provlopp.doc 23 sep

På lördag den 23 kör vi utbildnings- och Provlopp kl.10.00 det kommer att vara 2 lopp ett för varmblod och ett för kallblod. Fokus är att få träna på bilprovstarter men tänk även på att försöka komma överrens om att hålla lämpliga tider över loppen så alla får sparring. Den är en kort provstart samt den ordinarie. 

Försök att anmäl ut till provlopp då detta är av vikt för att dels kunna stötta alla som vill få pröva sina unghästar eller komma igång med hästar igen. Samt det viktigaste egentligen av allt att de som ska ta licens har några att köra utbildningslopp med.

Kom ihåg att lämna in nummerbrickan senast 15 minuter efter ekipaget gått i mål.
(vi förstår att man vill ta hand om hästen först men ifall att du inte själv kan lämna den kan du kanske skicka brickan med någon som tar den till inskrivningen åt dig.)

Ansvarig över licensutbildning på stor häst är Maria Johansson. Hon svarar på alla frågor runt utbildning. Handlar något om kritik eller feeedback om provloppen så kontaktar ni Rigmor på kontoret.
Frågor/funderingar hänvisas till henne på mail eller telefon
miagullan@hotmail.com
0730498157

Utbildningslopp 2023

lördag 25 mars – inställt kl.10.00
onsdag 5 april för lite anmält kl.18.30
onsdag 12 april- för lite anmält kl.18.30
onsdag 19 april kl.18.30
onsdag 26 april kl.18.30
onsdag 10 maj kl.18.30
onsdag 17 maj kl.18.30
onsdag 24 maj kl.18.30
onsdag 31 maj kl.18.30
onsdag 28 juni extra kval och premielopp kl.18.30
Onsdag 9 augusti kl.18.30
Onsdag 30 augusti inställt pga. regn kl.18.30
Onsdag 6 september k.18.30
Onsdag 13 september kl.18.30
Lördag 23 september kl.10.00

Anmälan ska ske senast klockan 09.00 dagen före provloppen på denna sida.
Kör du för licens anmäler du två dagar före så vi kan reservera spår. Det är anmälarens ansvar att ta reda på om det blir provlopp eller inte. Listan läggs ut här ovan på hemsidan så snart den är klar, om det blir lopp. Ställs det in p.g.a för få anmälda meddelar vi det här ovan också. Baby racet har en egen rubrik under provlopp, där man anmäler sig då dessa lopp inte finns varje provloppsdag. De anmälda kommer dock att föras in nedan.
NYTT är att vi uppdaterar en enklare preliminär startlista här nedan allt eftersom alla anmäler sig.

 

Bilprovstart Varmblod

A.W,’s Kicklight – Peter Wikström

Chi å – Petter Markstedt (lic)

Emmeline- Lise-Lott Lindkvist

River Brigadoon- Tilde Eriksson

Miraculous- Leif Eriksson

Al’s raging Ace- Elsa Säll

Ryan Crosser – Roger L Berglund

Kikimora K – Christian Månsson

 

 

Bilprovstart Kallblod

Lyckans Hilda – Emma Östman

Järnsaxa – Per Gustafsson

MP Origo- Lise-Lott Lindkvist

Laxfaks – Fredrik Bäckström

 

 

 

Varm Fri Fart

 

 

Varm 25 tempo

 

 

 

Kall fri fart

 

 

Kall 40

 

Vem får köra provlopp?

Alla som har eller har haft giltig kör licens, licenssökande som är anmälda till utbildningsomgång samt personer som innehar B-tränar licens och betalat anläggningsavgiften. Även personer som hjälper till att kontinuerligt köra snabbjobb hos A-tränare och som av denne anses lämplig får köra provlopp.

Vilka hästar får vara med?

Licenstagaren/ tränaren ansvarar själv för att en lämplig häst används i utbildningsloppen. Hästen ska minst ha gjort ett godkänt kvallopp och ha en ansvarig tränare. Hästen får vara överårig, men den ska vara i god kondition för att kunna gå utbildningslopp. Den överåriga hästen behöver inte ha en ansvarig tränare utan hästens ägare är ytterst ansvarig. Utbildningsledare äger rätt att avvisa icke lämplig häst i utbildningslopp. Förkunskaperna ska styrkas med goda referenser. Finns även möjlighet för tvååringar att anmäla till provlopp. Sleipner anordnar även ”bebisrace” där man annars kan träna tillsammans med andra hästar.

Anmälan

Anmälan ska ske senast klockan 09.00 dagen före provloppen via vårt anmälningsformulär, här ovan. Kör du för licens anmäler du två dagar före så vi kan reservera spår.

Pris

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften på 80 kronor (moms tillkommer) debiteras via avräkning. Efteranmälan på inskrivningen kostar 120 kronor (moms tillkommer).

Mer information om provlopp

Kompletteringslopp

För att behålla din körlicens måste man ha minst två aktiviteter per år. Med aktiviteter menas: Totalisatorlopp, kvallopp, premielopp eller registrerat utbildningslopp. Ska ni köra kompletteringslopp måste detta meddelas vid anmälan.

Tempon i lopp

  • Varm 25 tempo
  • Varm fri fart
  • Kall 40 tempo
  • Kall fri fart

Vi kan också ”skräddarsy” speciella tempon för ex två-åringar, monté osv. Vid för få anmälda hästar i ett lopp kan tempon komma att slås ihop – allt för att hästarna ska få vara med. Går inte detta ställs loppet in. Detta skrivs då på hemsidan.

Inskrivning

Inskrivningen öppnas 1 timme före första start.
Första start lördagar: 10:00 (defilering går 09:55)
Första start onsdagar 18:30 (defilering går 18:25)
När lopp går i mål: meddelas 10 minuter till defilering följande lopp. Tidtagning sker endast på häst som är först i mål.