Mamma Doris prisutdelare när Jerker vann i Lycksele

Jerker Bjurman fick ta emot pris ur mamma Doris hand i Lycksele på måndagen.
Treåriga Sonja Kiro rundade till seger från 60 meters tillägg med Rikard N Skoglund i vagnen i ”Sverker Karlssons minneslopp” med 17 000 kronor i förstapris.
– Jag som inte ens tycker att hästen är särskilt bra! säger Bjurman.

Skellefteåtränaren Jerker Bjurman passerade på måndagen halvmiljonen inkört i år med stallets hästar.
Treåriga Sonja Kiro hade ställts med 60 meters tillägg i loppet mot äldre hästar men redde ut det efter att Rikard N Skoglund kommit fram i andrapar utvändigt dryga varvet från mål i femtonhästarsfältet och kunde vänta med attacken till upploppet.
Segern var Sonja Kiros andra på fem starter i karriären. Förstapriset i Sverker Karlssons minneslopp var 17 000 kronor.
Prisutdelare i loppet var Jerkers mamma Doris Pettersson, under många år sambo med Sverker Karlsson som gick bort i april 2021.
– Det var speciellt förstås att mamma var prisutdelare. Men hästen vet jag inte vad jag ska tycka om. Hon gör inte mer än hon behöver varken i träning eller tävling och har lyckats väldigt bra med tanke på det, säger Jerker Bjurman.
Sonja Kiro spelades ner till två gånger pengarna på vinnarspelet. Publiken trodde mer än tränaren…
Skellefteåamatören Dick Enkvist fick sitta och bära sjuårige Troll Cornelius som gick på fel och segermarginalen för Sonja Kiro skrevs till dryga längden.
– Hon höll på att bromsa nu också men Rikard sa att det trots allt var lättare än det såg ut, kommenterar Jerker Bjurman segern, stallets andra i årets meeting i Lycksele efter M.P.Dominos seger på fredagen.
Avslutningsdagen i Lycksele på fredag har stallet Orion Kiro med i finalen av Kallblodspokalen. Sexåringen möter ett riktigt tufft gäng.
– Vi är med och deltar bara och Orion Kiro jagar pengar, säger Bjurman.

Slotts Pila med galopp på vägen
Skellefteåtravet inkasserade fyra segrar i fredags i Lycksele – på måndagen blev det ytterligare tre.
Jessica Lindgren, amatörtränare från Kåge med klar kallblodsinriktning, segrade i Stall Dubbel-W:s Stolopp med Slotts Pila.
Slotts Pila visade gryende form i Kalla Midsommarkransen över tre kilometer som femma under midsommarhelgen och vann nu trots galopp på vägen på tiden 1.28,1 över 2160 meter. Jessica Lindgren äger hästen tillsammans med sambon Magnus Carlsson och fick 22 000 kronor för segern.

Eskimo moralisk vinnare
Dagens största lopp var Lyckselepokalen som avslutade tävlingsdagen. Stefan Lundmark-tränade Eskimo Brother föll där med flaggan i topp endast slagen av B.Sacamo som kördes smart av Samu Sundqvist till segern värd 40 000 kronor.
Eskimo Brother var moralisk vinnare i loppet och fick svepa fältet på den sista bortre långsidan till tätposition i den sista kurvan. Detta från 20 meters tillägg.
Eskimo Brother vann sitt försökslopp efter ett liknande upplägg av körande Ove A Lindqvist och verkar vara i toppform. De två starterna i Lycksele gav sammanlagt 40 000 kronor. Stefan Lundmark tränar och äger gör L-N Häst HB, m fl.

Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering
Foto: ATG Live