Frisk-Lindqvist klara för SM-final

Stallets Liquify’em blev klar för finalen av Dam-SM och Ove A Lindqvist själv vann sitt fjärde kuskchampionat i Lycksele.
– Det som är mest kul är hur mitt och Ann-Catrins stall går för dagen – 36 i segerprocent så här långt i år, säger Lindqvist.

I början av 2022 ändrade Ove A Lindqvist licenstillhörighet till Skellefteåtravet och sambon Ann-Catrin Frisks träningsverksamhet.
Sex hästar finns på Ann-Catrin Frisk träningslista för att passa paret som jobbar i team.
Efter 28 starter i år har hästarna sprungit in 376 000 kronor där fredagens seger i Lycksele blev den tionde för året.
I hälften av starterna har Ann-Catrin Frisks hästar varit trea eller bättre. Segerprocenten skrivs till 36 i mitten av juli.
Liquify’em var en av favoriterna i uttagningsloppet till Dam-SM under Lyckseletravets årsfinal och vann loppet med Bodenlärlingen Jenny Engfors i sulkyn.
Det var första segern i sjätte starten i år för stoet som smögs varje meter av loppet.
– Jenny Engfors gav ju Liquify’em ett underbart lopp och hon avgjorde på ett anständigt sätt i alla fall. Hon har inte varit riktigt i form och har bland annat problem med sina brunster och vi har haft lite problem med henne, säger Ove A Lindqvist.

”Kanske årstidshäst?”
I november var Liquify’em tvåa i Diamantstoets final på Solvalla. Formen efter det har varit diffus.
– I fjol började hon vinna lopp exakt vid den här tiden och hade inte varit märkvärdig innan det. Så kanske är det en årstidshäst.
Finalen av Dam-SM går på Solänget lördagen 23 juli.
– Hon är tränad för att vara lite bättre då och vi hade lagt om träningen inför försöket i Lycksele. Vi har förhoppningar om att hon ska vara jättemycket bättre i finalen. Mest troligt blir det jänkarvagn, barfota, helstängt – ja alla växat vi kan ta till i den starten, avslöjar Ove A Lindqvist.
Du blev champion i Lycksele för fjärde gången och i år räckte det med tre segrar. Nöjd?
– Det är klart att det är viktigt med championat. Drivet att försöka slå alla är ju kvar. Tydligen var det var mitt 36:e championat i karriären och det vore kul om jag kunde nå upp till Jan Norbergs 41 championat. Min prioritering nummer ett är dock att ta min 3000;e seger, säger Ove som till dags dato har samlat i runda ta 2 900 segrar

Highrise för kallblodskillen

Skellefteåtränaren Jens Eriksson vann med treåriga Highrise och lotsade in Ros Faksen till en tredjeplats i finalen av Kallblodspokalen på Lyckseletravet.
Highrise  – ett treårigt sto – tog andra segern i sjunde starten efter att Jens klivit ut i dödspositionen under slutrundan för att inte bli fast.
Hårdsatsande Holmgren High Speed Racing AB, Luleå äger Highrise.
–  Det är en jättefin löphäst det här. Jag är kallblodskille men pandemin ”ställde till det” så att jag köpte ett varmblod på internetauktion, berättade ägaren Lars Holmgren i vinnarcirkeln. Jag gillar det långsiktiga och vill att hästarna ska kunna starta mycket. Mamman till den här hästen Leticia Bi gjorde 163 starter och det tycker jag som gillar kallblod är bra.

Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering
Foto: Mikael Wikner, TR Bild och Britt Lindgren (Highrise i Lycksele)