Gabriella Laestander och Bert Pettersson gjorde i lördags sin årliga resa till Norge och Harstads V75-tävlingar. Skellefteåparet fick med sig en seger och två andraplatser vilket inbringade 128 000 kronor. – Marciano vann på ett tangerat banrekord, säger Bert Pettersson om nioåringen som nu delar banrekordet i Harstad med Laestander- Petterssons tidigare häst Premier Kronos.

Som en gummiboll. En gummiboll som matchas mot V75 i Skellefteå i oktober. Mikael Lindqvist fick åka fort över upploppet med åttaårige nyförvärvet Cash T.J. hemma i Skellefteå på torsdagskvällen och var nöjd efteråt. – Vi är otroligt tacksamma över att Ulrika Riesterer på Ådö Säteri skickat upp den här till oss!

Ett snack med… …Tilde Eriksson i stall Jens Eriksson vars häst Brida slog till i ett klass I-försök i STL i Boden på onsdagen och är klar för finalerna på Åby i mitten av augusti. Vad trodde du och pappa Jens om Bridas chanser på förhand?

Det kördes kriteriekval för kallblod på Dannero på måndagskvällen där en av Jerker Bjurmans tre unghästkandidater kvalade in till final. Nu väntar examen i Kriteriestoet nästa helg med en halv miljon till vinnaren för Bjurmans Sonja Kiro. – Gällerstedt från Umåker är också med och ingen av oss fick finalplatserna – utan vi tog dom! […]

Banrekordet klarade sig när topphästen Dwayne Zet tvingades till en löpning i dödspositionen i Skellefteåtravets Grand Prix. Kusken Magnus A Djuse intervjuades dubbla gånger av Anders Lindqvist i vinnarcirkeln under kvällen. – Hästen tjänade 800 000 i fjol och har verkligen hoppat upp en division så det tar lite tid att växa in i klassen, […]

Kallblodet Guli Orkan vann igen, seger för Lavicii Boko och två andraplatser med NoLimitJimMit och Oliver I.H. Familjen Pettersson- Laestander hade en framgångsrik kväll i norska Bodö på lördagen. – Vi har så roligt här och alla är trevliga fast vi vinner över dem, summerar Bert Pettersson.

Tunga löpningar utvändigt ledaren i båda avdelningarna. Ändå blev det hemmaseger i den första upplagan av Sleipner Skellefteås Heatlopp där Guli Orkan avgick med segern. – Hästen gör det förbaskat bra, sa kusken Micael Melander om Gabriella Laestander och Bert Petterssons nioårige nyförvärv.

Stallets Liquify’em blev klar för finalen av Dam-SM och Ove A Lindqvist själv vann sitt fjärde kuskchampionat i Lycksele. – Det som är mest kul är hur mitt och Ann-Catrins stall går för dagen – 36 i segerprocent så här långt i år, säger Lindqvist.

Jerker Bjurman fick ta emot pris ur mamma Doris hand i Lycksele på måndagen. Treåriga Sonja Kiro rundade till seger från 60 meters tillägg med Rikard N Skoglund i vagnen i ”Sverker Karlssons minneslopp” med 17 000 kronor i förstapris. – Jag som inte ens tycker att hästen är särskilt bra! säger Bjurman.

Den överraskande tredjeplatsen i Midsommarkransen följdes upp med seger. Kan mastiga tre kilometer rent av vara sexårige Delivers favoritdistans? – Det är svårt att säga eftersom han bara gjort två över tre kilometer – men han har visat att han funkar på det i alla fall, sa Christian Månsson efter segern i Lyckselestayern på fredagen […]