I Skellefteå vet ”alla” vem Jimmie Ericsson är. Snart kanske hans travhäst får lite tid i det rampljus som ishockeyspelaren lämnat. Fyraåriga stoet Olly Håleryd vann direkt i sin första start och imponerade. – Jag tror inte att jag tränat någon som varit så här bra, sa Ove A Lindqvist.

Det satsades på bredden under Skellefteåtravets breddloppsdag på söndagen. Femåriga stoet Gräns Prinsessan var en av de folkligare vinnarna. Angelica Markstedt tränar och tog karriärens första seger. – ”Pippi” är vår stjärna. Jag och min dotter stod på stallbacken och grinade!

Tio längder ner till tvåan i mål i joggande stil. Fyraåriga Olea Håleryd debuterade med seger för Ann-Catrin Frisk och Ove A Lindqvist på Umåker under Valborgsmässoafton. – Vi tackar Annemanna stuteri som skickat hästen till oss, sa Ove i vinnarcirkeln.

Tasmanian Devil och Sunlight var två förstagångsvinnare. Rutinerade Ivarsviking plockade karriärens sjätte seger i Boden på torsdagskvällen. En vinnartrio från Skellefteå.

Mikael Lindqvist joggade runt Jerker Bjurmans treåring M.P.Domino till seger i Boden på måndagen. Ett breddlopp med äldre hästar var uppgiften för jättelöftet. – Större saker väntar och jag tror inte att vi kommer att kampera ihop så många gånger till. Men det är fantastiskt fint gjort av Jerker och ägarna att jag får köra […]

Storspjuver, C’est Uncle Toni och Dulce de Leche. Där har ni trion hästar från Skellefteå som segrade i V64-omgången i Boden på måndagskvällen.

Selmer I.H. var överlägsen i finska loppet Guldtäcket i Björneborg på lördagen. Efter en kämpig inledning körde sig Samu Sundqvist till spets efter 700 meter med Skellefteåhästen och sedan var det lugna gatan. – Femhundra kvar fick han sticka undan för att inte bjuda in någon – det blev plättlätt, säger Bert Pettersson som berättar […]

NoLimitJimMit mötte inte några av de bättre snabblopparna i norr och var ensam på banan under Umåkers lunchtrav på torsdagen. Tre segrar och två andraplaceringar på sju starter är fuxens facit i år.

Hemmastjärnan Selmer I.H. laddas mot Midsommarkransen i slutet av juni. Det framkom efter Skellefteåhästens lätta seger i Boden på tisdagskvällen. – Jag hade mycket ”soppa” kvar, sa kusken Samu Sundqvist efter loppet.

Jerker Bjurmans jättetalang M.P.Domino stod återigen som en vinnare på Umåker efter galoppfadäsen i den senaste starten. Körande John Östman lät treåringen lunka på i ledningen. – En extrem talang. Det är roligt att köra sådana här hästar emellanåt – så att man kommer ihåg hur de känns de som är riktigt fina, sa Östman.