Segergest när Tilde spräckte årets segernolla

18-åriga Tilde Eriksson gjorde allt rätt bakom storfavoriten Zorro Swing under Skellefteåtravets nationalsdagstrav och bärgade årets första kuskseger.
– Det har tagit lite tid att spräcka segernollan i år men nu hände det, sa Tilde som hann med en segergest bakom familjehästen.

Tilde Erikssons farmor och farfar äger och sedan en tid står Kjell-Ove Eriksson även som tränare till Zorro Swing som vann dubbla V75-lopp för några år sedan.
Tilde hade bara kört hästen en gång tidigare innan nationaldagens tävlingar och nu bar det hela vägen. Zorro Swing bjöds en resa i tredjeparet utvändigt och fick släppa förbi sig en attackerande konkurrent 800 meter från mål och följde med i ryggar till sista kurvan.
En väl avvägd styrning av Tilde Eriksson som hade hur mycket som helst att köra med när hon valde att vika ut med Zorro Swing.
– Han är en hedershäst men han behöver få flyt i loppen för att det ska gå hela vägen. Det känns väldigt bra nu! kommenterade Tilde triumfen i årets 18:e start som kusk.
Även för Zorro Swing var det första årssegern. Valacken är anmäld till Bodentravets fredagstävlingar, då med Tildes pappa Jens som kusk.

Pila ovanligt stabil

Kågeamatören Jessica Lindgren har för vana att låta hetsiga Slotts Pila formligen promenera i väg från start för att undvika galopp med hästen.
Så även denna gång.
1300 meter från mål lyfte Lindgren ut i rygg på betrodde Stålviktor och Slotts Pila avgjorde hur enkelt som helst. En överraskning som delade ut 13 gånger pengarna på vinnarspelet.
– I dag var hon bra. För att vara hon så var det ovanligt stabilt. Hon har annars lite lätt för att stressa upp sig och galoppera, sa Jessica Lindgren.
Sjuåriga stoet Slotts Pila noterade ett nytt rekord över lång distans med volt, 1.27,2 över 2180 meter. Sju segrar har det blivit i karriären och 465 000 kronor intjänat.

Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering
Foto: Sophie Nyblom