Olea Håleryd en framtidshäst?

Tio längder ner till tvåan i mål i joggande stil.
Fyraåriga Olea Håleryd debuterade med seger för Ann-Catrin Frisk och Ove A Lindqvist på Umåker under Valborgsmässoafton.
– Vi tackar Annemanna stuteri som skickat hästen till oss, sa Ove i vinnarcirkeln.

I april i år fick Ann-Catrin Frisk ta hand om träningen av Olea Håleryd som hade sålts från Stuteri Håleryd till Annemanna stuteri på Ekerö i Stockholm.
Det fyraåriga stoet debuterade i sin sin nya regi på lördagen och segrade som stor favorit på toton. En klassig långklivande sort.
Från ett niondespår lät Ove A Lindqvist Olea Håleryd lunka igång och hamnade utvändigt ledaren, 600 meter från mål fick hon överta ledningen och länsade undan till seger med tio längder.
Segertiden skrevs till 1.16,7 över 2140 meter volt.
– Vi hade bara provat henne lite lugnt i träningen och jag visste inte var jag hade henne. Hon var jättefin och det fanns mycket krafter kvar. Det känns skönt att ha fått chansen på en sån här. Det är ju bara att kolla stammen också, det kan nog bli fina fölungar också, sa Ove A Lindqvist.
Ann-Catrin Frisk är god vän med Annika Bootsman Kleberg och Ove känner Vassallo Massimo som jobbar på Annemanna stuteri.
– Massimo hjälper mig och tipsar om många hästar och det är stuteriet som ligger bakom allt det här med den nya hästen, sa Lindqvist.
Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering
Foto: Jenny Renman