För sakta igen med Dulce de Leche…

Inom loppet av en månad har Dulce de Leche tagit två V64-segrar i Boden.
Båda gångerna har Ove A Lindqvist kört i ledningen med hästen och tränaren Lage Berglund har tyckt att tempot varit för lågt och befarat att hans häst skulle att åka dit på speed.
– Men det gick ju bra igen, sa Lage för andra gången på torsdagskvällen.

I mitten av april skrällvann Dulce de Leche i Boden. På torsdagskvällen blev det seger igen för den femårige valacken som den här gången var påpassad av spelarna.
Skellefteåamatören Lage Berglunds häst var spelad på 19 procent på V64 och andrahandsfavorit bakom Petri Salmelas M.T. Oberon.
Ove A Lindqvist körde till och övertog ledningen från tillägget efter 600 meter och fick 77-procentaren M.T. Oberon utvändigt om sig.
Trots (eller tack vare?) att tempot sattes till 1.18,5 första 1000 meterna kunde Dulce de Leche vinna knappt men säkert med en längd före storfavoriten som var den ende som kunde haka på genom sista kurvan.
Lage Berglund intervjuades av Johan Amsköld i programmet Vinnare V64. En glad amatör kan man säga. På tolv starter i år har Dulce de Leche tjänat 147 000 kronor.
Enligt ägaren och tränaren Lage Berglund handlar det om en häst som tjänar fina pengar men har svårt att sätta nosen först.
– Han har känts som en gummiboll. Han är så fin att det inte är klokt. Men jag trodde att han kört för sakta – tänkte att nu är det helt kört. För hästen kan inte gå jättefort ett varv. Det är ju ingen speedkula. Hans chans var ju om han skulle dra i 16-fart och sedan öka sista biten. Nu körde han sakta och vann ändå, sa Berglund.
Dulce de Leche vann på tiden 1.16,9 över 2660 meter.

Siktar mot midnattstravet
Berglund fick frågan om matchning inför framtiden.
-Jag ska försöka matcha honom mot Midsommarkransen men det är ju en månad bort
Vi ska försöka hitta något lopp att starta i innan det också, sa Lage Berglund.
Skellefteåtravet välkomnar Lage och hans häst till sommarens stora begivenhet Midnattstravet på midsommardagen med klassikern Midsommarkransen över grunddistansen 3140 meter.
Vi laddar med mängder av publika aktiveter på publikplatserna. En kväll med hemmasupportrar till stjärnan Selmer I.H. i ”Kransen” och hästen som har svårt att vinna men som vinner ändå.

Jens lånekusk
Jens Eriksson vann ett av loppen som gästkusk bakom treåriga stoet Mimmi Model. Finskan Janita Luttunen (A-tränare) anlitade Jens på hästen i slutet av april i Boden då det blev en andraplats. Nu kom en seger värd 40 000 kronor.

Skellefteåtravets redaktion
(Text för fri publicering)

Foto: Bodentravet