Två förstagångsvinnare och en med rutin

Tasmanian Devil och Sunlight var två förstagångsvinnare.
Rutinerade Ivarsviking plockade karriärens sjätte seger i Boden på torsdagskvällen.
En vinnartrio från Skellefteå.

Det blev tre segrar till Skellefteåtravet under torsdagen i Boden.
Tasmanian Devil (bilden) köptes till Skellefteå i december och spräckte nu segernollan i den fjärde starten i amatören Hampus Erikssons regi.
Nya ägarna ”Spisen Trotting i Ersmark” har fått se sin häst strykas två gånger i vinter och en tredje gång har Tasmanian Devil fått utebli på grund av inställda tävlingar i Umeå.
Nu tog femåringen en säker seger med huvud och hals före loppets favorit Rally Igor. Karriärens första triumf i trettonde starten. För visst var det lätt trots det knappa segermarginalen?
– Hästen invändigt stred emot och jag trodde att vi skulle vinna lättare. Samtidigt ville jag inte vara så hård på honom så det blev knappt. Han var snabb och kändes fin att köra och det var lång käkrem och grejer, summerade Krister Söderholm som gav Tasmanian Devil ett perfekt lopp i ledarens rygg och kröp ut i slagläge på den bortre långsidan.
Segertiden skrevs till 1.17,0 över 2160 meter. Segern var värd 25 000 kronor.

Lugna gatan med fyra längder
Mikael Lindqvist tränar sju hästar och på torsdagen var det dags för en av ungdomarna i stallet att kliva fram.
Treåriga stoet Sunlight vann ett lopp i Svensk Travsports unghästserie. I sulkyn satt Umåkertränaren Stefan Johansson som tog hand om kommandot direkt från innerspåret och ledde varje meter av loppet med Sunlight.
Fyra längder skrevs segermarginalen till i loppet med 40 000 kronor i förstapris.
– Det var mycket krafter kvar i dag. Hon gör inte mer än hon behöver och det är så unghästarna ska kännas, menade Stefan Johansson som gillade det flegmatiska i Sunlight.

Ivarsviking på nytt ”pers”
Sunlight och Tasmanian Devil var alltså förstagångsvinnare.
Nicklas Lundgren fine kallblod Ivarsviking knep årets andra triumf och den sjätte totalt i start nummer 43 i karriären och klev över 400 000 kronor intjänat.
John Östman satt i sulkyn som han gjort på slutet. Östman satt bra till i fältet men tvingades kliva på ganska tidigt i loppet för att inte bli fast.
– Jag tänkte att VAD GÖR de i tredje redan nu?! Men det redde ut sig och det var lugnt. I dag var det mycket att hålla i och han var bättre än på länge, sa John Östman.
1.28,1 över 2160 meter var segertiden – ett nytt rekord på medeldistans för sjuåringen.