Skellefteå-trippel i V64 i Boden

Storspjuver, C’est Uncle Toni och Dulce de Leche.
Där har ni trion hästar från Skellefteå som segrade i V64-omgången i Boden på måndagskvällen.


Tre segrar blev det för gardet från Skellefteåtravet i Boden på måndagen.
Jens Eriksson har väntat in åttaårige Storspjuver som gick segerlös från fjolåret och nu slog till med åttonde segern i karriären efter att ha serverats en smygare av sin husse.
Storspjuver startade med 40 meters tillägg i kallblodsloppet (V64-2) och lotsades fram i ryggar i tredjespår under slutrundan. Attacken sattes in i mitten av den sista kurvan och Storspjuver avgjorde säkert kort före mål.
Segertiden skrevs till 1.27,5 över 2180 meter. Att Bodentravet bjöd på ”barfotabana” gjorde sitt till menade Jens.
– Det föll väl ut med barfotakörningen. Han blev lite rulligare från start men jag satt faktiskt bara och åkte till slut och det kändes jättebra. Han har ju varit väldigt knepig men vi är på rätt väg tycker jag efter att hästen gått hela vintern, sa Skellefteåtränaren till programmet Vinnare V64.

”Nu fick han en fullträff”
Ove A Lindqvist tog tre kusksegrar under kvällen och skrällde med Lage Berglund-tränade Dulce de Leche.
Bodenstjärnan Swagger med Sandra Eriksson fick inte aktionen att stämma och slutade i det slagna fältet. I stället blev det alltså Skellefteå i topp i loppet med 50 000 kronor i förstapris.
Ove A Lindqvist körde sig till ledningen i den första kurvan och fick hålla ett mycket moderat tempo i loppet över 2600 meter.
Lite för moderat inbillade sig Lage Berglund, mångårig amatörtränare i Skellefteå…
– Jag trodde att det hade gått för sakta och att han skulle åka dit! Nej, det här var jättekul vill jag lova, sa Berglund vars ”Stall Regent” alltså drog in 50 000 kronor för segern.
Lage Berglund tränade och ägde Regent Royal som slutade tävla 2011 och pensionerades med 4,2 miljoner kronor på kontot. Femårige Dulce de Leche klev på måndagen över halvmiljonen intjänat.
– Det är en underbar travare, han vill bara trava. Men har ju svårt att vinna. Nu fick han en fullträff i alla fall. Dulce de Leche vann välförtjänt, sa Lage Berglund.

”En jäkligt bra häst”
Rally Igor (Boden), Dulce de Leche och C’est Uncle Toni hette Ove A Lindqvists segerhästar där den sistnämnde tränas av hans sambo Ann-Catrin Frisk.
I Boden knep femåringen knep andra segern i start nummer 17 i karriären efter att ha backats loss från ledarryggen 500 meter från mål. En överlägsen seger.
– Det här är en jäkligt bra häst men jag har inte lyckats med honom hittills. Nu fick han gå barfota för första gången och blev lite för lätt. Med ett par lätta boots fram blir det här bra. Den här kan gå hur långt som helst, sa Lindqvist om hästen som delägs av Stall Cest Uncle Toni HB.
Text: Skellefteåtravets redaktion – för fri publicering

Bilden: Storspjuver lånad från Jens Erikssons facebook-sida