Selmer I.H. inbjuden till ett av Finlands största lopp

Selmer I.H. var överlägsen i finska loppet Guldtäcket i Björneborg på lördagen.
Efter en kämpig inledning körde sig Samu Sundqvist till spets efter 700 meter med Skellefteåhästen och sedan var det lugna gatan.
– Femhundra kvar fick han sticka undan för att inte bjuda in någon – det blev plättlätt, säger Bert Pettersson som berättar om en inbjudan till Seinäjoki Race.

Efter att ha startat åttatimmarstrippen till Björneborg på torsdagen är Gabriella Laestander och Bert Pettersson på väg hem till Skellefteå igen på söndagen.
Efter en kort hotellövernattning startade färden hemåt vid tretiden på morgonen med Selmer I.H., Dante Godiva och Avaboy.
Avaboy galopperade direkt i starten i sitt lopp i finska V75 och Dante Godiva slutade fyra i sitt. Bättre upp för Selmer I.H. som segrade med några längders marginal ner till tvåan på tiden 1.14,4 över 2100 meter auto.
Samu Sundqvist hamnade illa till i starten från femtespåret med Selmer I.H. och kom ner utvändigt ledaren efter 400 meter.
– Han var hängande i tredjespår genom första sväng och kunde köra sig till dödens när hästen framför hoppade och sedan trycka sig till ledningen efter 700. Femhundra kvar kom det en häst utanpå men då drog han bara undan. Det snöade ganska mycket och banan var väl hyfsad med tanke på det men så klart inte bra, säger Bert Pettersson.
Segern i Guldtäcket var värd drygt 120 000 kronor.

Seinäjoki om 14 dagar
Efter loppet fick Selmer I.H. en inbjudan till Seinäjoki Race lördagen 23 april. Det är ett av Finlands största lopp – ett inbjudningslopp för tio hästar – med 700 000 kronor till vinnaren över distansen 2100 meter.
– Vi fick en inbjudan direkt i vinnarcirkeln och det känns ju jätteroligt. Så klart ska vi åka till Seinäjoki om allt är bra med hästen. Det kanske blir Umåker och Guldbjörken vi siktar på efter det (lördagen 14 maj)  om hästen är fräsch och fortsatt så här duktig, säger Bert Pettersson.
Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering

Bild: Gabriella Laestander och Selmer I.H. efter lördagens seger. Foto: Suomen Hippos