”Inget lopp” för NoLimitJimMit

NoLimitJimMit mötte inte några av de bättre snabblopparna i norr och var ensam på banan under Umåkers lunchtrav på torsdagen.
Tre segrar och två andraplaceringar på sju starter är fuxens facit i år.

Gabriella Laestander och Bert Pettersson åkte till Umeå med en häst på torsdagen och bärgade en mycket lätt seger med åttaårige valacken NoLimitJimMit.
I den senaste starten tävlade han mot hästar som Selmer I.H. och From the Mine i Boden. NoLimitJimMit lekkamrater på torsdagen var inte lika garvade. Micael Melander fick överta ledningen efter 400 meter och lät Skellefteåhästen glida undan till seger med en halv längd närmast före Rossi Palema.
Segertiden 1.18,3 (!) över 2140 meter på en något tung bana.
– Han är normalt sett ganska snabb men banan är lite dåligt fäste i banan
och jag ville inte chansa någonting och köra om ledningen. Det här vart ju inget lopp men det kändes jättebra i alla fall, summerade Micael Melander segern värd 25 000 kronor.

Mot finska V75
Gabriella Laestander och Bert Pettersson åkte hem till Skellefteå och har under eftermiddagen packat och gett sig av till Finland. På lördag ska tre av stallets hästar starta i V75 på den finska banan i Björneborg.
Selmer I.H. Avaboy och Dante Godiva ska få prova lyckan i V75. Umåkertränaren Samu Sundqvist kör alla tre.
Skellefteåstjärnan Selmer I.H. går ut i den högsta klassen från ett femtespår bakom bilen i loppet över 2100 meter med autostart. Motståndet utgörs i första hand av elitloppsdeltagaren Next Direction och segerrike  Hotshot Luca, som startar från ett elfte- respektive niondespår.

Foto: Jenny Rehnman