”En magisk individ” i breddloppet

Mikael Lindqvist joggade runt Jerker Bjurmans treåring M.P.Domino till seger i Boden på måndagen.
Ett breddlopp med äldre hästar var uppgiften för jättelöftet.
– Större saker väntar och jag tror inte att vi kommer att kampera ihop så många gånger till.
Men det är fantastiskt fint gjort av Jerker och ägarna att jag får köra en sådan här häst ett par gånger i alla fall, sa Lindqvist.

Annandag påsk arrangerades breddtrav i Boden och Jerker Bjurman gav sig av från Skråmträsk med en häst i lasten.
Treårige M.P.Domino behövde komma ut och röra på sig i tävlingssammanhang och uppgiften var passande i ett lopp med äldre hästar där Mikael Lindqvist stod med 20 meters tillägg med hästen.
Det var tillsagt om en urblåsning i värmningen under dagen och Lindqvist tackade och tog emot. M.P.Domino rörde sig med lätthet i 1.22-fart.
– Det är kul att köra så här fina hästar och jag var tvungen att köra lite grand. Han sprang väl 1.23-1.24 i 200-300 meter i värmningen och då sprang han bara och lattjade, kommenterade Mikael Lindqvist.

”En magisk individ”
Kallblodskriteriet på Dannero är ett givet mål med löftet i år. Nu blev det seger i ett breddlopp med 10.000 kronor i förstapris.
M.P.Domino tog över kommandot efter 600 meter och sprang i sin ensamhet mot segern med tre längders marginal ner till tvåan Tåga Storm. Segertiden skrevs till 1.32,8 över 2160 meter.
Jorma Kontio körde galopp med M.P.Domino i hästens andra start i mars. I övrigt tre lätta segrar för jättelöftet som ägs av fem delägare från både Norrbotten och Västerbotten.
– Man blir nästan tårögd när man vinner ett breddlopp. Men alltså, det är ju en magisk individ. Titta han är tre år och hingst och har just vunnit ett lopp och jag sitter och skrittar honom med slaka tömmar. Han gör allting rätt, och är både klok och förnuftig, sa Mikael Lindqvist efter loppet.
Det inledande loppet i Boden var ett Punkt 21-lopp. Där segrade Maria Johansson-tränade Tellus Face med Mikael Lindqvist i sulkyn. Maria sköter provloppen i Skellefteå och är en viktig kugge i maskineriet.
Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering

BILDEN
Kvalloppet i maj 2021 för M.P.Domino. Då satt Jerker Bjurman själv i sulkyn.
Foto: Britts Kallblodsbilder