Skellefteålaget tog hem samtliga lunchlopp

Skellefteåtravets lunchtävlingar på fettisdagen blev en lyckad historia för hemmalaget.
Samtliga fyra lopp på lunchens V4-spel vanns av Skellefteåtränare.
Christian Månsson var värst med två stallsegrar där triumfen med kallblodet Ros Svarten värmde extra.
– Det är faktiskt få hästar som berört mig så mycket som den här gör!

Åtta lopp avverkades under tisdagslunchen i Skellefteå – fyra av dem vanns av hemmahästar.
Samtliga V4-lopp gick till banan och utdelningen för fyra rätt blev 5 190 kronor.
Christian Månsson hade en lyckad dag och noterade sig för en stalldubbel med i tur och ordning Ros Svarten och Deliver.
Christian Månsson hade 20 meter att hämta in med tioårige Ros Svarten i ett lopp över kort distans men satt faktiskt i ledningen nästan omgående.
Efter en offensiv kunde Månsson ta över efter 600 meter av Lill Alfred – för dagen körd av Jorma Kontio – och sedan retfullt enkelt kliva undan.

Lill Alfred var den ende som kunde hänga med i vinnarens rygg genom den sista kurvan och fick till slut ge sig mot Ros Svarten som stod i en klass för sig.
Andra segern för i år på tre starter för tioåringen som lyser av form.
– Det är faktiskt få hästar som berört mig så mycket som den här gör och att han nu får vinna lopp igen är känns grymt kul. Han är världens snällaste nallebjörn, sade Månsson.
Segertiden skrevs till 1.27,4 över 1660 meter. Äger gör Victory Racing Stable.
Christian Månsson som satsat hårt på unghästar inför 2022 med hästägare i stallet tog även hand om loppet efter med egenägde sexåringen Deliver.
Här kunde Månsson sitta och finåka i ledarens rygg och ta open stretch-spåret till seger i loppet där betrodde Ava Boy manglades hårt i ledningen och föll med flaggan i topp som tvåa.
– I dag fick kan visa att han kan springa på isen också, sa Christian Månsson om Deliver som köptes från Eskilstuna i höstas.
1.14,5 över 1640 meter auto på vinterbana!

Andra raka på brodden

Roger Nilsson hoppade in som kusk bakom fransmannen Love You Long Time i avstängde Ove A Lindqvist ställe och ordnade hästens andra raka seger i år på vinterbana.
Love You Long Time har problem med hakar och hakföre och sprang och ställde lite i travet men höll ihop sig och vann på sin höga klass.
– Det är ju en ”Love You-are” som har ett väldigt effektivt steg. Jag skulle tro att han är gynnad när det slutar bli så vintrigt under fötterna. Det kändes ändå säkert hela vägen, sa Bodentränaren Nilsson efter segern med Ann-Catrin Frisks femåring som ägs i Frankrike.
C’est Uncle Toni – Ann-Catrin Frisks andra häst i loppet – hetsade upp sig och anförde loppet med fem-sex längder och slutade sexa. Bra spurt av Kempebra till andraplatsen.

”Allt blev perfekt”

Jens Eriksson skrällde i V4-inledningen med stallets Lexington Tooma.
Efter en resa i tredje invändigt kom Lexington Tooma upp i ledarryggen i utgången av den sista kurvan och avgjorde på ett par steg.
Äger gör Charlie’s Entreprenad i Piteå AB.
Lexington Tooma är riktigt bra på vinterföre. I december blev det seger i Hästägarkannan på Umåker med 50 000 kronor till vinnaren.
– Allting blev perfekt i dag. Förväntningarna på 2022? De är ganska stora då vi har en del fina hästar i stallet men för att nå upp det vi hoppas på måste vi lyckas lite grand i årgångsloppen, och det får vi försöka med, sade Jens Eriksson.
Jerker Bjurmans treårige kallblod M.P.Domino spelades till knapp favorit på vinnarspelet i tisdagens sjätte lopp. Jorma Kontio körde hästen som imponerade stort i debuten för en månad sedan. Nu stämde det inte lika bra för kallblodshingsten som enligt Kontio inte kom överens med underlaget den här dagen. M.P.Domino galopperade på upploppet och diskvalificerades.

Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering

Samtliga foton: Sophie Nyblom