Selmer matchas för Midsommarkransen

Hemmastjärnan Selmer I.H. laddas mot Midsommarkransen i slutet av juni.
Det framkom efter Skellefteåhästens lätta seger i Boden på tisdagskvällen.
– Jag hade mycket ”soppa” kvar, sa kusken Samu Sundqvist efter loppet.

Två av norra Sveriges absolut bästa hästar möttes i Boden på tisdagskvällen.
Gabriella Laestander-tränade Selmer I.H. var stor favorit i loppet och vann med en knapp längd mot Umeå-tränade From The Mine som är på väg mot formen efter lång skadefrånvaro.
Mats E Djuse tog hand om ledningen med From The Mine och fick efter 400 meter Selmer I.H. utanför sig och valde då att släppa.
Samu Sundqvist fick anföra i lågt tempo med Selmer I.H. och koncentrerade sig på att bevaka konkurrenten i rygg genom den sista kurvan.
From The Mine fick fritt och närmade sig den sista biten. Samu Sundqvist hade dock händelserna under kontroll.
– Selmer känns jättefin men kanske att det gick lite för sakta i sista sväng ändå. From The Mine är en speedig häst som spurtade jättebra men Selmer kändes också bra och det var mycket ”soppa” kvar, sa segerkusken till programmet Vinnare V64.
Segern var värd 40 000 kronor och segertiden skrevs till 1.15,5 över 2140 meter auto.

Dansar i midsommar?
Selmer I.H. laddas nu eventuellt mot Guldbjörken och Umåker V75, lördagen 14 maj.
Gabriella Laestander under onsdagens morgon:
– Ingen start är bestämd den närmaste tiden men Umåker finns med i tankarna. Sedan är det nog ”Kransen” som gäller, säger Laestander syftande på traditionsrika Midsommarkransen över tre kilometer under Skellefteås stora publikdag på midsommardagen, midnattstravet med första start klockan 19.30.

Utdelning på formen

I kvällens sista lopp, efter V64, blev det seger för Ivarsviking (bilden). Sjuårige kallblodet Ivarsviking har visat fin form i vinter med bland annat en andraplats i Dubbelcupen i Skellefteå i februari.
Nu kom årets första seger i femte försöket efter ledning hela vägen för John Östman.
Amatören Nicklas Lundgren tränar Ivarsviking som närmar sig 400 000 kronor intjänat. Tisdagen seger spädde på vinnarkontot med 25 000 kronor.
Bilden på Nicklas och Ivarsviking hämtad från Slepiner Skellefteås hemsida från i november 2021 då hästen korades till månadens kallblod.
Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering