Irriterande förlust för tapper Selmer I.H.

Selmer I.H. svarade återigen för ett topplopp och var nära segern i Gösta Bergengrens Minne på Bergsåker på onsdagskvällen.
– Betyget blir så klart fem av fem för hästen men både vi och Samu Sundqvist tyckte att det var sjukt irriterande att bli slagna med så där lite, säger Gabriella Laestander.

Bert Pettersson och Gabriella Laestander har en häst som duger långt i den högsta klassen så här års.
På onsdagskvällen tjänade Selmer I.H. 50 000 kronor för andraplatsen i Gösta Bergengrens Minne på Bergsåker. Men de skiljde bara ”nos” när mållinjen passerades mot Daniel Wäjersten och Spickleback Face.
Robert Bergh körde till spets med Van Gogh Z.S och fick ganska omgående Selmer I.H. utvändigt.
Tempot var hyfsat högt uppskruvat och i den sista kurvan hade Samu Sundqvist grepp i andraspår med Selmer I.H. Sundqvist tittade över axeln, rädd för bakomvarande.
Spickleback Face skulle visa sig för tuff med ett kraftfullt avslut från den absoluta kön och var först i det allra sista steget.
Segertiden och tiden på tvåan i mål skrevs till 1.13,4 över 2140 meter auto.
Gabriella Laestander och Bert Pettersson fick vänta på målfotot.
– Selmer gjorde ju ett jättebra lopp men visst kändes det surt att inte få vinna även om vinnaren ju var hur bra som helst. Jag tror hästen var irriterad också. På den här nivån vet de om de vunnit eller förlorat, säger heltidsamatören från Skellefteå.
Nästa start för Selmer I.H. sker troligen i gulddivisionen i Bergsåker V75 lördagen 2 april. Assar Engbloms lopp körs över 2140 meter.
– Det är en månad dit och det verkar lämpligt att gå ut där.
Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering

Foto: David Schreiner, TR Bild