Vilken tid av Bjurmans treåring!

Vilken debutant vi fick se under Skellefteåtravets årspremiär på söndagen
Treårige kallblodet M.P.Domino vann hur enkelt som helst på ögonbrynshöjande tiden 1.36,3 över 2140 meter auto. I februari!
– Han är bra på allt den här – men den största superkraften han har är psyket, säger tränaren Jerker Bjurman.

2022 års första lopp på Skellefteåtravet vanns av en treåring från Jerker Bjurmans stall.
M.P.Domino (e. Tekno Odin-Järvsö Emelinda) spelades till stor favorit på vinnarspelet och vann utan prut efter ledning hela vägen i händerna på Mikael Lindqvist.
Att loppet startades med bil bekymrade inte loppets ende treåring. M.P.Domino tog ledningen och vann med krafter kvar efter ett sista varv i trakterna av 1.33,0.
Segertiden på isbanan skrevs till 1.36,3 över 2140 meter auto.
– Han är hur reglerbar och lugn som helst vilket också visade sig i loppet, säger hemmatränaren Jerker Bjurman som aldrig debuterat en treåring så tidigt som i februari tidigare och aldrig haft en treåring som debuterat på en sådan tid.
M.P.Domino är anmäld till klassikerna men hur satsningen ska se ut vill Bjurman inte uttala sig om innan han pratat med de fem delägarna (”i både Norrbotten och Västerbotten”) som döljer sig bakomM Pettersson Konsult AB, m fl”.
– Jag kvalade ju in honom i somras på 1.40,2 och körde då 1.36 sista varvet. Farten fanns tidigt men för att inte riskera något tog jag beslutet att skruva ner honom och bara köra mängd i stället.

Lill Alfred en vinnare igen
Hemmaseger blev det också för Lill Alfred som efter lite bekymmer nu tog sin första seger sedan januari 2020.
Åttaåringen stod start i breddloppet med poängtillägg och ledde loppet hela vägen för körande Per Gustafsson. Bäck Svart och Martin Åkerlund pressade på utsidan sista 600 meterna men Lill Alfred sträckte på sig.
1.31,4 över 2640 meter voltstart blev segertiden. Skellefteåamatören Klas Wahlberg står som tränare för hästen som ägs av Amalia Larsson & Klas Wahlberg.
Nästa start för Lill Alfred blir redan nu på söndag 13 februari på Umåker.

Foto: Sophie Nyblom