Eskimo Brother vapnet i Mästerkusken

John Östman vann loppet ”Mästerkusken” för sjätte gången.
Östmans segervapen under söndagens tävlingar på Umåker var Stefan Lundmark-tränade Eskimo Brother.
– Det gäller ju att ha en bra häst och i dag hade jag en jättefin häst!

Det ramlade in två segrar till Skellefteå under söndagens tävlingar med spelet Grand Slam 75 på Umåker.
I loppet Mästerkusken för de segerrikaste kuskarna på banan under fjolåret avgick John Östman med segern – för sjätte gången.
Stefan Lundmark-tränade Eskimo Brother vann hur enkelt som helst efter att ha körts till ledning när bilen lämnade och släppte sedan ingen i närheten.
Åttaåringen kom till Stefan Lundmark hösten för två år sedan från södra Sverige. Olle Goop tränade och körde när Eskimo Brother vann debuten som treåring på Färjestad i mars 2017 då förstapriset var 50 000 kronor.
I Mästerkusken var förstapriset återigen 50 000 kronor.
Ägarna ”L-N Häst HB, m fl” ser ut att kunna vänta sig fler segrar.
Eskimo Brother ledde loppet runt om på tiden 1.17,2 över 2140 meter auto.
– Mästerkusk hit och dit . Det gäller ju att ha en bra häst. Och i dag hade jag en jättefin häst, det var tussarna kvar och han sprang bara och dansade, sa John Östman i vinnarcirkeln.
Eskimo Brother har tidigare kunnat tappa stilen i slutskedet av loppen.
– De verkar ha fått ordning på det där. Hörde att Ove (A Lindqvist) sa förra gången att han var riktigt fin. I dag hade vi bilstart och han var hur snabb som helst bakom bilen. Det var lugnt även om jag fick hjärtat i halsgropen. Han tog ett felsteg i starten men han hade öronen framåt och fortsatte springa, sa Östman.

Vikström har en allround-häst
Skellefteåamatören Maria Vikström har satt Enjoy’s Wifi i strålande form. Åttaåringen tog andra raka segern på Umåker under februari.
Ove A Lindqvist har kört båda gångerna. I förra starten var det kort distans som gällde. Nu gavs Enjoy’s Wifi en smygare till i sista kurvan och spurtade till enkel seger över tre kilometer!
Segertiden skrevs till 1.18,0 över 3180 meter.
Hästen ägs av Maria Vikström och Jonas Nygren. Förstapriset var 40 000 kronor.

Foto: Jenny Rehnman