Derbydrömmen lever – Skräcken överlägsen

Mamman Bodbäckssiv vann Derbystoet.
Efter Skräckens överlägsna seger i Boden på söndagen kan Jessica Lindgren hålla fast vid sin plan om ännu ett klassiskt lopp – nu med en son till ”Sivan”.
– Vi siktar så klart på att komma med i derbyt!

Kåge-amatören Jessica Lindgren har varit öppen med att hon siktar högt med Skräcken. Debutsäsongen som treåring i fjol gav två segrar för hästen med den annorlunda färgen och i år har det blivit en andraplats och en seger med många plus i kanten.
Skräcken bärgade sin tredje seger i ett av söndagens tv-sända Grand Slam 75-lopp på Bodentravet där Jessica Lindgren spelades till stor favorit (50 procent) trots att uppladdningen i vinter inte riktigt blivit den hon hoppats.
Skräcken signalerade ändå god form och vann med ett par längder i debuten över kort distans. När Jessica Lindgren hade klarat av det första hindret och letat sig ut i andraspår från det stängda läget på tillägg, avgjorde fyraåringen enkelt den tunga vägen utvändigt ledaren och höll undan för Bodskata Nicke som hade fått ett lopp i ledarryggen.
Segertiden skrevs till 1.31,9 över 1660 meter volt. Jessica Lindgren äger hästen tillsammans med sambon Magnus Carlsson.
Skräcken står som ”röd skäck” i travsportens databas. Ägaren och tränaren Lindgren har tidigare sagt att hästen inte har några skäckanlag alls och att färgen är sabino.
– Det har blivit mycket uppmärksammat det här med hans färg. Nästan för mycket. För han är ju en travhäst i första hand, sa Jessica Lindgren i vinnarintervjun i TV12.

Hoppas på derbyt
Intervjuaren och travchefen David Zimmer undrade om söndagens insats rent av var Skräckens bästa i karriären.
– Nja, han gjorde något riktigt fint lopp även förra året. Men…det var bra! Planerna för fyraåringssäsongen? Vi siktar väl så klart på att komma med i derbyt. Men vägen dit är lång, sa Lindgren efter loppet.
Uttagningarna till Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet körs i juli på Östersundstravet med final söndagen 31 juli.
I augusti 2014 vann Jessica Lindgren Derbystoet med sin egen Bodbäckssiv till 17 gånger pengarna i vinnarodds.

Foto: Mikael Wikner, Kanal 75 (arkiv)