Tre segrar till Skellefteå i Boden under kvällen

Andra veckan i rad tog Per och Tina Edström en dubbel med sina ston Younameit och Soccerbox, samtidigt som Jens Eriksson också tog en dubbel med Mötje Meir och tidigare nämde Soccerbox.


Mötje Meir

I kvällens tredje lopp tog Mötje Meir och Jens Eriksson en lugn start från sitt lite besvärliga fjärdespår på 20 meters tillägg, men galopperade trots det efter ca 100 meter.

Jens fick ner det 4-åriga stoet i trav rätt snabbt men de hamnade ändå en bit efter som sista häst och kom inte ikapp fältet förrän 1200 kvar till mål.

500 meter från mål bytte Jens ut tredje invändigt mot andra utvändigt och i början av upploppet kom luckan och då sköt Mötje Meir till bra och kunde vinna loppet med en hals efter en tajt slutstrid med Xindra Dox på tiden 1.36,9.


Younameit

Younameit och Ulf Ohlsson snabbstartade i dagens fjärde lopp från sitt tredjespår i volten och kunde köra sig till spets hur lätt som helst. Efter det intog alla sina platser och Uffe kunde köra lite som han ville.

När sedan attackerna kom dryga halvvarvet kvar lättade Ulf lite lagom på tömmarna för att sedan brisa undan över upploppet och vinna sin andra raka seger på en vecka med Younameit hur lätt som helst med fyra längder på tiden 1.17,8.


Soccerbox

I V64:ans tredje avdelning lämnade Soccerbox och Jens Eriksson inget åt slumpen utan trampade gasen i botten direkt från sitt bakspår bakom bilen och körde sig resolut till spets redan i första sväng.

Efter det kunde storfavoriten bestämma tempot i ledningen även om Önas Quickstep och Jaakko Alamäki körde fram försökte sätta lite press på ledarinnan.

I sista sväng satt Jens mest och bevakade ledningen för att sedan köra undan i början av upploppet och vinna enkelt med 2 längder på tiden 1.17,4.