Fem Skellefteåhästar vann på Umåker

Det blev stor succé för skellefteåhästarna under dagens tävlingar med GS75 på Umåker när Soccerbox, Inferno Sisu, Opal Kiro, Selmer I.H. och Möller Oda segrade i sina lopp.

Först ut att vinna redan i dagens första lopp var Soccerbox och Tina Edström (bild ovan), som tog det lugnt från start och placerade sig sist i det lilla femhästarsfältet. 700 meter från mål gav Tina det 5-åriga stoet full anfallsorder och rundade i ett nafs från sista plats till ledningen innan sista sväng och kunde sedan vinna hur enkelt som helst med 6 längder på tiden 1.19,3.


Inferno Sisu

I dagens andra lopp var det dags för nästa Skellefteåhäst att vinna, när Inferno Sisu och Mats E Djuse tog en safe start för att sedan efter 700 meter köra till och överta ledningen. Sedan blev det inga rörelser i fältet och även om Accolade kom snabbt över upploppet kunde den 6-åriga valacken vinna komfortabelt med en längd på tiden 1.17,8.


Opal Kiro

I det tredje loppet snabbstartade Opal Kiro och Peter Wikström från dubbla tillägg och körde sig resolut mot ledningen redan efter 6-700 meter. Den 4-åriga valacken ledde sedan varje meter av loppet och även om den blev hårt ansatt över upploppet av flera hästar sträckte den ärligt på sig och kunde vinna med en halv längd på tiden 1.34,3.


Selmer I.H.

I det fjärde loppet (GS75 avd.1) gjorde jättefavoriten Selmer I.H. och Micael Melander processen kort med övriga när de efter ett lugnt lopp i tredje ytter formligen sköljde över fältet 7-800 meter från mål. Sedan var det bara för Micael att sätta sig tillrätta bakom 10-åringen och finåka in mot mållinjen där segermarginalen skrevs till många längder på tiden 1.15,8.


Möller Oda

I dagens femte lopp (GS75 avd.2) segrade Möller Oda och Ove A Lindqvist. Ove valde att köra ett spårsnålt lopp i fjärde invändigt med det 6-åriga stoet och följde sedan med fint i draget bakom ledarinnan Lome Hilda vid tempoökningen 500 meter kvar, för att sedan vrida ut mitt på upploppet och vinna säkert med en längd på tiden 1.31,5.