Fyra skelleftehästar segrade i Boden

Det blev en bra kväll för Skellefteåtravets hästar i Boden när Guldhagens Ozzy, Selmer I.H., Möller Oda och Speedy K. segrade i kylan.

Först ut att vinna var Guldhagens Ozzy och Christian Månsson (bild ovan), som kom iväg bäst från dubbla tillägg och hamnade nästan direkt som första häst utvändigt.

Varvet kvar tryckte sig ekipaget till ledningen och kunde sedan dirigera hela vägen in i mål även om Blixt Betty som satt i rygg fick luckan och närmade sig något innan galoppen kom en bit före mål. Segermarginalen ned till tvåan skrevs då till 4 längder.


Selmer I.H.

Selmer I.H. och Micael Melander tog en lugn start från sitt spår längst ut bakom vingen och hamnade sist utvändigt, samtidigt som det blev en vild startrusning där framme.

900 kvar började de röra på sig framåt i tredjespår och trots att det var långt fram till ledaren när de svängde in på upploppet kunde de vinna säkert med 2,5 längd.


Möller Oda

Möller Oda och Sandra Eriksson startade från tillägg och hamnade invändigt en bit bak i fältet. Där blev de sittande tills luckan kom 700 kvar och man kunde kliva ut i andraspår.

I ingången till sista sväng hade Sandra kört det 5-åriga stoet till ledningen och kunde sedan vinna med en halv längd före Tåga Storm som pressade upploppet ned.


Speedy K.

I det avslutande loppet tog Christian Månsson kvällens andra seger när han direkt efter start satte Speedy K. i rygg på ledande Gintonic.

När luckan kom i början av upploppet var det inget snack utan Speedy K. kunde vinna hur lätt som helst med 3,5 längd före Mellby Image.