En trevlig årsfinal

Stefan Johansson vann de två sista avdelningarna under V65 och tog samtidigt hem Skellefteåtravets kuskliga. Här ser vi honom efter segern i årets sista lopp med Mikael Lindqvist tränade Sunlight.

Stefan och Sunlight startade från spår ett och höll utan problem upp ledningen, för att sedan få styra och ställa mer eller mindre som han ville under hela loppet.

När de svängde in på upploppet blev det full körning, men ingen tog något på det 4-åriga stoet som höll undan och vann med 1,5 längd före Jocashi som liftat med i rygg och provade via open stretch utan att kunna ta något.

Det kändes mer än rättvist att segraren i 2023-års kuskliga även fick avsluta med att vinna årets sista lopp och det med en häst från Skellefteå.


Kajsa och Jessica Lindgren

Den andra skellefteåhästen som segrade var Kajsa med Jessica Lindgren i vagnen. Det 4-åriga stoet startade från tillägg, men det brydde sig inte Jessica nämnvärt om utan drog i högertömmen direkt och avancerade i tredjespår genom första sväng fram till dödens.

Väl framme i dödens utanpå favoriten Ymer Dox så lämnades inget åt slumpen, utan Jessica satte genast hård press på ledaren och fortsatte med det genom hela loppet.

400 meter från mål tackade hemmaekipaget för sig och fick genast några längder till övriga och kunde till slut vinna på det tangerade banrekordet 1.28,6. Hästen gjorde en mer än femstjärnig prestation som lovar mycket gott inför kommande starter.

Foto: Andreas Forslund