Två skellefteåsegrar i Boden

Under kvällens tävlingar på Bodentravet segrade två skelleftehästar. I Svensk Travsports Unghästserie segrade Eskils Oda och lite senare under kvällen segrade I’ve Got Pepper som dagens största favorit under V64.

Eskils Oda och Mika Forss (bild ovan) tog en lugn start från tillägg och fick sedan kryssa lite mellan galopperande ekipage på väg in i första sväng.

Efter att ha legat lugn som femte häst under i stort sett hela loppet provade Mika i tredjespår 700 kvar och efter en sista sväng i tredjespår tog Klas Wahlberg tränade 3-åringsstoet över ledningen i ingången av upploppet och gick sedan ifrån till en lätt seger med 5 längder.


I’ve Got Pepper

Dagens överlägset största favorit I’ve Got Pepper och Ove A Lindqvist gjorde processen kort med alla andra när han hur lätt som helst spetsade från spår 4 bakom bilen. Efter det var det spel mot öppet mål trots att Club Nord Pro och Maria Kurttila kom upp och kände lite på storfavoriten mitt i loppet.

Ove satt sedan mest och tittade sig nöjt omkring bakom Stefan Lundmark tränade 4-åringen, som tog tredje raka segern med till synes en hel del krafter sparade i mål.