Två hemmahästar segrade

Vädret var allt annat än bra vid dagens tävlingar, men mycket fina prestationer av hemmahästarna NoLimitJimMit och Tasmanian Devil värmde i regnet.

Först ut att segra var NoLimitJimMit och Micael Melander (bild ovan), som från spår ett bakom bilen direkt tog sig ut i andraspår och kunde överta från snabbstartande stallkamraten Marciano.

1300 meter från mål släppte Micael över ledningen till storfavoriten Devils Tongue och Sandra Eriksson. När sedan luckan kom i början av upploppet kunde Bert Pettersson och Gabriella Laestanders 9-åring slugga sig förbi och vinna med ett huvud.

I dagens sista lopp var det dags för Tasmanian Devil och Krister Söderholm att visa var skåpet skulle stå. Efter en lugn start bakom bilen placerade Krister hästen perfekt i tredje utvändigt och satt lugn tills det var dags att vrida på i tredjespår 600 meter från mål.

Efter en mäktig långspurt kopplade tränaren Hampus Erikssons 6-åring greppet på ledande Xanthis Fortune mitt på upploppet och kunde vinna åkandes med fem längder i mycket fin stil.

Foto: Ellen Karlsson