Tre skelleftehästar segrade under helgen

Det blev en bra helg för skellefteåhästarna som var ute på turné. Det blev segrar i tur och ordning för Pollux och Cash T.J. under lördagen på Solänget, sedan segrade Guli Orkan under söndagens GS75:a på Dannero.

Först ut att vinna under helgen var Pollux (bild ovan) med Robert Skoglund i vagnen. Ekipaget snabbstartade till ledningen från spår fyra och ledde sedan hela loppet i fin stil.
När Robert la in överväxeln på upploppet lämnade Angelica Markstedt-tränade Pollux resten av fältet och vann med hela 6 längder.


Cash T.J.

Loppet efter var det dags för Cash T.J. att visa framfötterna. Efter en totalt misslyckad start med till synes några galoppsteg tappade ekipaget mycket mark.
Men körande Stefan Johansson körde ikapp fältet och placerade hästen sist utvändigt. 5-600 meter från mål styrde de ut i tredjespår och mitt i sista sväng vred Robert ut ytterligare ett spår med Micke Lindqvist-tränade Cash T.J, som sedan gick ifrån och tog en säker seger med 2 längder.


Guli Orkan

Under söndagens GS75:a på Dannero gjorde Guli Orkan processen kort med resten av fältet då Malin Viklund direkt vid start resolut körde till ledning. Väl i ledningen var mycket vunnet och Bert Pettersson & Gabriella Laestander-tränade Guli Orkan stegade tämligen lätt ifrån över upploppet tog en säker seger med 3,5 längder.