Banrekorden fortsätter att dugga tätt

Under V64-kvällens tävlingar sattes ytterligare tre nya banrekord på Skellefteåtravets magiskt fina bana. Först ut var 2-åriga Global Fearless, lite senare var det dags för Axel Ruda och sist ut var det 3-åriga Free to Asks tur att sätta nytt banrekord.

I 2-åringsloppet snabbstartade Global Fearless och Daniel Wäjersten (bild ovan) från bricka ett och ledde sedan varje meter av loppet. Ekipaget gick ifrån över upploppet och vann till slut med hela fem längder på nya banrekordet 1.17,7.


Axel Ruda och Peter Eriksson

Skellefteåtravets Grand Prix vanns av Axel Ruda och Eriksson Peter som tog en lugn start och valde att lägga sig i dödens utanpå ledande Hector Sisu. Mitt i sista sväng satte Peter in stöten och körde till mot ledaren och kunde vinna komfortabelt på nya banrekordet 1.10,6a


Free to Ask och Daniel Wäjersten

I kvällens 3-åringslopp var det dags för Daniel Wäjerstens andra banrekord för kvällen då han efter en lugn start resolut körde storfavoriten Free to Ask till ledningen en bit in i loppet. Efter det var det mer eller mindre spel mot öppet mål och ekipaget korsade mållinjen på nya banrekordet 1.14,1.


Möller Oda och Ove A Lindqvist

Glädjande segrade också två hemmahästar där Möller Oda och Ove A Lindqvist var den första att visa framfötterna. Ove laddade direkt från ett spår långt ut bakom bilen och fick överta spets efter några hundra meter, men valde sedan att släppa över ledningen 1500 från mål. När de fick fritt och Ove lyfte ut stoet ett spår så kunde de vinna lätt med fem längder.


Global Daylight och Christian Månsson

I dagens sista lopp vann andelshästen Global Daylight och Christian Månsson sin andra raka seger. Ekipaget tog direkt hand om ledningen och släppte sedan till favoriten Ice Girl L.A och Hanna Olofsson. Mitt på upploppet kom luckan och då spelade det 4-åriga stoet ut sin fina speed och kopplade direkt greppet på favoriten och vann säkert.

Foto: Ellen Karlsson

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT