Sonja Kiro gick nytt svenskt rekord

Banrekorden har duggat tätt på Skellefteåtravet under sommaren och nu var det dags för ett präktigt svenskt rekord av hemmahästen Sonja Kiro och ytterligare två hemmavinster av Deliver och M.T.Rihanna.

Stefan Johansson som leder kuskligan på banan tog en lugn start från 60 meters tillägg med Jerker Bjurmans Sonja Kiro och placerade det 4-åriga stoet i fjärde ytter. Med ca 500 kvar till mål följde de med i rygg på avancerande Tåga Storm ute i tredjespår.
När hästarna svängde in på upploppet hade Tåga Storm kopplat greppet på ledaren, men när han tog några galoppsteg 200 kvar samtidigt som Sonja Kiro lyftes ut ännu ett spår var loppet över även om en duktigt spurtande Philip närmade sig på slutet. Det svenska rekordet på kort distans för 4-åriga ston lyder numera på 1.25,6.


Deliver och Christian Månsson

Christian Månsson ville inte vara sämre och segrade direkt i loppet efter med 7-åriga hemmahästen Deliver. Från spår nio bakom bilen fick ekipaget en helt perfekt resa i andra ytter och när ”Chrille” satte in stöten i tredjespår 500 meter från mål, gick det så fort en bit att ingen av de andra ekipagen hade en chans att hänga med. Segern blev mycket lätt och skrevs till 4 längder.


M.T.Rihanna och Jami Mikkonen

Två lopp senare var det Jami Mikkonens tur att sätta dit ännu en hemmahäst när han segrade med 5-åriga stoet M.T.Rihanna. Ekipaget startade från spår 9 bakom bilen och hamnade direkt i tredje ytter där Jami satt lugn tills det att han valde att lyfta ut hästen i tredjespår halvvarvet kvar. När de svängde in på upploppet kopplade hästen greppet direkt, men det blev ändå lite spänning när Ytowns Gigolo och Jens Nilsson närmade sig den sista biten. Segern var aldrig riktigt hotad och M.T.Rihanna kunde vinna med en halv längd.

Foton: Anette Wikström