Lindqvist gånger fyra i Boden

Släkten var värst i Boden när Ove A Lindqvist vann tre lopp och kusinen Mikael Lindqvist tog en seger under fredagens tävlingar.

Ove vann tre raka lopp under kvällen och visade verkligen hur man kör för att vinna lopp. Det började i fyraåringsloppet med sin syster Ann-Christine Lundgrens Muscle Man Boko. Ove tog en lugn start och placerade valacken i tredje invändigt. Varvet kvar gick han ut i andra utvändigt i rygg på jättefavoriten Juan Sisu och kunde sedan lätt gå ifrån över upploppet och vinna med hela fem längder. (bild ovan)

I nästa lopp satt Ove upp bakom Johnny Sandmans sexåring Kempebra. Här valde han en helt annan taktik och bombade direkt till spets från spåret längst ut bakom bilen. Sedan kördes hästen i front under hela loppet och trots att de blev hårt ansatta till slut kunde de hålla undan med en hals före tvåan Imperatore Doc.

Ove han knappt segerdefilera innan det var dags igen, nu bakom bodenhästen Favourite Law. När bilen släppte fältet kröp Ove ner i fjärde invändigt och gav hästen en vilsam resa tills det att han kunde gå ut i andraspår femhundra kvar. Men då hamnade han direkt i en trött rygg och valde då att göra det vinstgivande draget att gå ner på innerspår genom sista sväng och kunde sedan kryssa sig ut mitt på upploppet och leverera en jättespurt längs ut till segern.

Kusinen Mikael Lindqvist ville inte vara sämre han och segrade med B.W.Prinsessan i Svensk Travsports treåringslopp. Efter en start där hon var nära att fela kunde Micke ta över spets när ledaren felade efter femhundra meter. Redan varvet kvar lättade Mikael på tömmarna och fick ganska snart fem längder ner till de andra, men in på upploppet kom Christian Månsson fort med Guldhagens Prins. Även om det såg ut som om det skulle kunna bli hårt i mål kunde ekipaget vinna med en säker halv längd och det långt före resten av fältet.

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT