Kempebra hingsten som blev den coola valacken

Det känns riktigt spännande och roligt att få åka iväg på detta och representera Skellefteåtravet, berättar Johnny Sandman.

Johnnys Kempebra var till för ett halvår sedan hingst och hade problem med resor där han var dyblöt i svett efter dem, samt att han inte heller riktigt hittat sitt sätt att genomföra loppen på.
– Vi har haft honom sedan han var 10 månader. I början så var han lite besvärlig då han backade och höll på vid inkörningen, men idag är han en fantastiskt fin häst, säger Johnny och fortsätter.

– Nu efter att han blivit valack har han börjat hitta sig själv, resorna går bättre och att tävla har blivit roligt. Han har en härlig tävlingsinstinkt och om han blir pressad så svarar han upp. Han är en otroligt fin häst här hemma cool, snäll, trafiksäker och lugn, så att t.o.m barnen kan ta honom in och ut, berättar han.

Johnny fortsätter att berätta att han lagt om både träningen och bytt foder, vilket också det gett önskat resultat.
– Det är mycket backträning som gäller och det har han svarat bra på, förklarar Johnny.

Loppet som han fått äran att representera Skellefteåtravet på är över 2140 meter och auto, vilket borde passa hästen riktigt bra.
– Nu vet vi ju inte vilka vi kommer att få möta, men han borde hänga med bra och kunna gå en 14-tid. Det jag oroar mig mest för är faktiskt resan ner, säger han.

Johnny undrar med glimten i ögonen om inte Skellefteåtravet kan fixa ett flyg ner.
– Näää skämt åsido, vi får helt enkelt åka i tid så att både Kempebra och jag hinner vila upp oss innan start för varken han eller jag har besökt Bergsåker tidigare, konstaterar Johnny.

Vem som ska sitta upp bakom Kempebra är inte klart ännu men Johnny vill ha någon som kört honom tidigare och då helst ”långben” A.K.A. Ove A Lindqvist och kan inte han så är det Daniel Wäjersten han helst skulle se sitta upp bakom.
– Vi får helt enkelt se efter anmälningarna vem som kommer köra Skellefteå:s representant i Provinskampen, avslutar Johnny.

Vi på Skellefteåtravet och alla i sällskapet önskar Johnny och Kempebra lycka till lördag den 26 augusti på Bergsåker i Provinskampen.

Foto: Sophie Nyblom

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT