V86/STL blev en stor succé

Tävlingarna under vår sportsligt största dag med V86/STL blev en dundersuccé. Med betydligt fler på publikplats än under fjolårets V75 var stämningen helt på topp bland alla besökare och aktiva. Men med ett så genomtänkt arrangemang tillsammans med STL-sommartrav, en bana i absolut världsklass och hästar och kuskar som levererade både fartfester och spänning, vore väl allt annat konstigt. Man kan sammanfatta tävlingskvällen med ett enda ord SUCCÉ!

Vi börjar med att hylla hemmahästen Olly Håleryd som visade en enorm klass när hon formligen krossade allt motstånd i STL/Diamantstoet på nytt banrekord och det på en distans som kusken Ove A Lindqvist inte tycker passar hästen som bäst.

Från ett marigt åttondespår bakom bilen körde Ove resolut framåt direkt och lyckades komma ner i andra utvändigt efter ett par hundra meter i vida spår. Ledningen tog favoriten Nycora med Daniel Wäjersten hand om, men det brydde sig inte Ove nämnvärt om utan styrde fram utvändigt varvet kvar när tempot bedarrade lite.

Femhundra meter kvar till mål verkade både Ove och ”Olly” fått nog av sällskapet och tryckte ned gaspedalen, vilket gjorde att de på bara några steg formligen försvann från resten av fältet som mer eller mindre såg ut att stå helt still.

Redan mitt på upploppet kunde Ove sätta sig tillrätta och börja planera för det som sedan hände 50 meter från mål när han höjde högerarmen och gjorde en segergest till hemmapublikens stående ovationer. Olly Håleryd vann åkandes med hela sju längder före tvåan Florence Ima på det nya banrekordet 1.11,0.


Här ser vi ”Olly” i vinnarcirkeln tillsammans med ett antal av delägarna.

Sandra Eriksson satte ribban för V86-kvällen med att köra banrekord med Devils Tongue direkt i första loppet. Ekipaget höll upp ledningen och efter ett jämt hårt tempo landade de i mål på det nya banrekordet 1.10,7.


Devils Tongue och Sandra Eriksson

Loppet ”Steggbest Minne” blev också det något alldeles extra med topphästarna B.W.Sture, Månlykke A.M. och Bäcklös Uriel, som kämpade om segern ända in på mållinjen. B.W.Sture vann den matchen efter att ha suttit klistrad i rygg på favoriten Bäcklös Uriel ända tills det att Per Linderoth vred ut i andraspår på upploppet och kopplade greppet just innan mål.


B.W.Sture och Per Linderoth

I kvällens största lopp, Stig Lindmarks Styrkeprov, segrade storfavoriten Esprit Sisu med Daniel Wäjersten. Efter att ha släppts till ledningen efter några hundra meter kunde de bestämma tempot under hela långloppet. Daniel såg inte ut att lätta på tömmarna mer än vad som behövdes och vann enkelt med tre längder före duktigt spurtande Maesteraemon med Sandra Eriksson.


Esprit Sisu och Daniel Wäjersten

Foton: Ellen Karlsson

Nästa tävlingsdag är måndag 14 augusti kl. 17.45, vi ses då!

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT