Per Linderoth tog fyra banrekord

Per lever lite i ett rus efter gårdagens framgångar med hela fyra banrekord på Skellefteåtravet under kvällen och berättar att det var riktigt sköna mil hem efter alla framgångarna.

Igår så hade Per Linderoth tagit de cirka 50 milen enkel väg till Skellefteå för att sitta upp i 5 av de 7 loppen som kördes. Två av hästarna B.W.Zorro och Lill Modde var helt nya bekantskaper för honom, medan han hade bättre koll på Björs Balder och Smedheim Solan som han kört tidigare.

Travkvällen startade på bästa sett för Per med Jan-Olof Persson-tränade Björs Balder, som enkelt tog hem det första försöket i dagens heatlopp efter ledning från start till mål och det på nytt präktigt banrekord.

Per var även favorit det andra loppet med 3-åriga B.W.Zorro, också han från stall Jan-Olof Persson. Hästen spetsade från spår sju bakom bilen och då övriga hade stor respekt för ledaren blev loppet odramatiskt. B.W.Zorro kunde vinna med till synes en hel del sparade krafter i mål, även han på nytt banrekord.


B.W.Zorro

När det var dags för det tredje loppet tog Per en lugn start med favoritspelade Lill Modde (Jan-Olof Persson) och valde att styra fram i dödens utvändigt om Läckra Lukas varvet kvar. Där låg han lugn för att sedan koppla grepp på en riktigt bra ledare mitt på upploppet och även i detta loppet blev det ett nytt banrekord för Lill Modde.


Lill Modde

I kvällens fjärde lopp fick Per nöja sig med andraplatsen med Smedheim Solan, efter en mycket bra Smedsbo Faksen och Sandra Eriksson som spårade varje meter av speedracet i mycket hög fart.

Sedan var det dags för det andra heatloppet och då ville Per visa var skåpet skulle stå och trampade gasen i botten direkt mot spets med B.W.Zorro. Han fick en rejäl tryckare av Sundbo Grann i första sväng, men sedan blev det en ren uppvisning och en lätt vinst med 9 längder där han även putsade sitt nytagna banrekord från tidigare under kvällen.

– Björs Balder har jag kört tidigare och det är en helt fantastisk häst som svarade upp till alla förväntningar. Nytt banrekord på distansen 1640(a) på 1,24,8 och då hade jag faktiskt bra med krafter kvar i mål, berättar Per.


Björs Balder

– Jag tycker att det är riktigt trevligt att man kör kallblodsdagar, men det var tråkigt att det var så lite anmält. Jag förstår att det finns förklaringar till det, då det är för många kallblodslopp på närliggande banor den här tiden på året. Det finns tyvärr inte underlag för så många kallblodslopp, säger Per och fortsätter.
– Att köra en sån här dag med mindre konkurrens om hästarna med de närliggande banorna är något man får försöka hitta lösningar på, säger Per.

En sista fråga, får vi se dig här på Skellefteåtravet under V86/STL den 26 juli?
Ja, det är inte alls omöjligt! Man får alltid ett lika trevligt bemötande och välkomnande hos er. Det är allt från boxönskemål, ett litet meddelande ”tack för att du kom, välkommen åter”, vilket är små saker men ack så uppskattade. Man känner sig värdefull och välkommen helt enkelt, avslutar Per.

De två avslutande loppen gick till hemmalaget.
Dagens 6:e lopp vanns av Mira Kiro och Jerker Bjurman som trots några galoppsteg i början av loppet kunde lifta med i draget och enkelt växla ner de övriga över upploppet och vinna åkandes med många längder.
I kvällens sista lopp segrade Lia Stubin och Hanna Gustafsson, som efter en lugn start från spår ett kördes i tredje invändigt tills det att luckan uppenbarade sig i början av upploppet. Hästen levererade då en mäktig slutrökare längst ut och Hanna kunde sätta sig tillrätta och göra segergest en bra bit innan mål.

Alla vinnare under kvällen:
Lopp 1. Björs Balder – Per Linderoth
Lopp 2. B.W.Zorro – Per Linderoth
Lopp 3. Lill Modde – Per Linderoth
Lopp 4. Smedsbo Faksen – Sandra Eriksson
Lopp 5. Björs Balder – Per Linderoth
Lopp 6. Mira Kiro – Jerker Bjurman
Lopp 7. Lia Stubin – Hanna Gustafsson

Foton: Ellen Karlsson

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT