Hugo Lundgren får Jim Fricks Stipendium

Skellefteåtravets Hugo Lundgren är årets mottagare av Jim Fricks stipendium och får ta emot priset (30.000kr) på Rättvik den 5 augusti då det körs Jim Fricks Minne under V75 tävlingarna.

Hugo bor i Skellefteå och det var en överraskning när han fick meddelandet. Först tänkte han när Åsa Frick ringde att han hade glömt någon info i sin ansökan, men ju längre samtalet flöt på med Åsa och hon meddelar att han är årets stipendiat så blev det solsken runt Hugo i det för dagen annars regniga Skellefteå.

Han följde med sin kusin Tilda Lundgren till stallet 2017 för att få åka med då hon körde sin ponny. Sen den dagen så är Hugo fast i travet och hästarna, kusinen Tilda tyckte att Hugo skulle söka sig till Skellefteås travskola och så fick det bli.

Hugos intresse och känsla för hästarna ledde till att han snabbt tog sin licens och fick köra ponnylopp med travskolans hästar. Hugo köpte 2019 sin alldeles egna ponny L.A. Amarone, en bestämd dam som Hugo vunnit tre lopp med och som ligger honom varmt om hjärtat. Nu är det storhästlicens för Hugos del och stipendiet ska han använda för att köpa ett andra varmblod då han väljer att satsa på travsporten ordentligt.

Hugo har redan köpt ett varmblod och det är treåriga stoet Kikimora K, som i debuten blev placerad som sjua med Hugo i vagnen. L.A. Amarone ska Hugo försöka hitta en lämplig familj åt, någon som kan utvecklas med Amarone och ge henne ett bra hem. Hugo pratar med värme i rösten om sina hästar, och hur målmedveten han är i sin satsning.

– Jag tycker om att få goda råd men behöver alltid ha ett starkt varför man ska göra på olika sätt runt mina hästar. Vikten av att ha en balans mellan att träna tillräckligt hårt samt att hästarna ska tycka att det är kul, den är viktig menar Hugo.

Han har även jobbat som understarter men då reglerna för att jobba som funktionär inte möjliggör att vara funktionär och köra lopp på sin hemmabana så har han lagt funktionärsjobbet på hyllan, men han kör startbilen på Skellefteå när det passar in med hästarna. Hugo drömmer om en egen gård och om 10 år tror han att han jobbar med travhästar på heltid på ett eller annat sätt.

I samband med Jim Fricks bortgång 2020 beslöt familjen att starta en stipendiefond i Jim Fricks namn. I stiftelsen finns pengar som organisationer, travsällskap och enskilda har bidragit med. Stipendiaterna utses av Jim Fricks fru och livskamrat Åsa Frick ihop med deras barn samt representanter från Svensk Travsport och Siljans Travsällskap.

Vill du bidra?
Om du vill bidra till Jim Fricks Stiftelses arbete för unga i travsporten kan du alltid skicka valfritt belopp till:
Bankgiro: 5618-9137 eller Swish: 123 685 4863

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT