Folkfest på Midsommartravet

Midsommardagen lördag 24 juni är det åter dags för en stor travfest i Skellefteå. Förutom det traditionella Midsommartravet med Norrlands bästa hästar, blir det livemusik och massor av aktiviteter för hela familjen.

Midsommar på Skellefteå­travet brukar alltid räknas som en av sommarens höjdpunkter för travintresserade. I år blir det en extra fullmatad kväll med massor av kul aktiviteter för både stora och små.

– Sommarkvällen under Midsommardagen på ”travet” har alltid varit en folkfest och ifjol sommar kom det hela 3000 personer, berättar Rigmor Berglund, som ansvarar för arrangemanget.
Köp biljett: https://secure.tickster.com/sv/95pwrycb3eu6wf3/selectproductgroup

Hur många besökare hoppas ni kommer denna Midsommar?
– Jag är realist, men hoppas att det kommer tusen personer fler än ifjol, dvs 4000, och att den redan goda stämningen på publikplats höjs ytterligare ett snäpp, säger Rigmor.

Kvällens huvudnummer och loppet med de bästa hästarna är Midsommarkransen, som avgörs under slutet av kvällen. Där är förhoppningen att någon av de startande hemmahästarna kan utmana om segern.

– ”Kransen” är huvudloppet och det som brukar locka störst intresse, men alla lopp under kvällen kommer att hålla hög klass. Dessutom går det fantastiskt bra för våra hemmaekipage just nu, så förhoppningen är att de också kan ta för sig rejält under kvällen, säger Rigmor.

Livemusik med partybandet ”CYKELPÅKÖPET”
För att skapa riktig feststämning under kvällen kommer partbandet ”CYKELPÅKÖPET” att underhålla besökarna med sin breda repertoar av kända låtar och mycket energi från scenen i det stora serveringsområdet mitt på upploppet.

NYHET! VIP-avdelning med extra allt
Entré + exklusiv middag (Japansk middag med egen bordsgrill på bordet) + två valfri dryck + exklusiva platser på bästa terassen och närhet till coverbandet. Under kvällen kommer även kuskar och spelexperter och berättar om deras chanser och ger bra speltips.
Middag: Flankstek, lammytterfile, halloumi, iberico, Koreansk BBQ-sås, pico de gallo, asiatisk kålsallad, padrones, grön sparris, zucchini, vårlökar, skogschampinjoner. Allt serveras rått sedan grillar man efter eget tycke på bordet där man sitter.
Köp VIP-biljett: https://secure.tickster.com/sv/95pwrycb3eu6wf3/selectproductgroup

Passa på att träffa ponnys
– Det kommer även att finnas en mängd roliga aktiviteter för de yngre besökarna, bland annat träffa våra ponnys, ponnykörning, käpphästhoppning och lek i hoppborg med mera, säger Moa Säll, som är ansvarig för banans travskola.

Boka plats i restaurangen
– Trycket är hårt på biljetter efter den stora succén förra sommaren. Vill man kunna se tävlingarna från första parkett och njuta av god mat i restaurangen, så bokar man bord med Burträsk Värdshus, som då ser till att man får en riktigt trevlig sommarkväll med god mat och samtidigt kan njuta av sporten med utsikt över hela banan.
Boka bord: https://secure.tickster.com/sv/95pwrycb3eu6wf3/selectproductgroup

Det finns även möjligheten till drop in för en pubmeny, så man kan välja om man vill äta inne eller ute, avslutar Rigmor Berglund och önskar alla välkomna.