Till Start Skellefteå

På lördag 13 maj arrangeras Till Start projektet av Svensk Travsport på Skellefteåtravet. Till start är främst riktat till bredden i den svenska travsporten.

Till Start är en variant av en norsk föregångare med syfte att hjälpa främst B-tränare och ponnytränare att komma till just start med sina hästar och förbättra resultaten. Förra årets träff på Skellefteåtravet blev stor succé. Coachträffarna kommer under året hållas vid två tillfällen på Skellefteåtravet, en på våren och en på hösten.

Projektet går till så att coacherna Per K Eriksson och Bo Milton möter upp deltagarna på travbanan. Ekipagen kör sedan sina träningsjobb individuellt på banan medan coacherna noterar vad de ser. Därefter kommer coacherna runt till varje deltagare och ger råd och tips, baserat på vad de just sett på banan. Mellan träffarna har deltagarna möjlighet att kommunicera med coacherna via mail eller sms om sina hästar om det uppstår frågeställningar. Det finns även tid under tisdagsmötena som hålls första tisdagen varje månad att prata med Bosse och Pelle runt speciella hästar eller generellt.

Vi är riktigt peppade på att få dra igång lördagens arrangemang, det kommer finnas möjlighet att köpa hamburgare på plats av Sleipner, fotograf kommer befinna sig på banan och vi håller tummarna för ett härligt väder!

Banan kommer hållas stängd för övriga ekipage på lördag 13 maj mellan kl.08.00-15.00.