Samarbetsutbyte banor emellan

Roger och Jessica har vairt iväg på en resa för att lära, utbyta erfarenheter och få inspiration.
13 av Sveriges travbanor varav Skellefteåtravet, har tillsammans köpt en fräs som ska kunna förbättra travbanornas underlag. Detta ska ge bättre svikt och ”liv” i banan. Det medför också att tiden förlängs innan man behöver göra en ny banomläggning vilket är väldigt kostsamt.

Fräsen startade nu på Tingsryd och kommer sedan att åka uppåt mellan de olika banorna. Detta år blir lite av ett test för att lära sig och kommer därför bara hinna köras en gång på varje bana. Då vi är den nordligaste banan så kommer fräsen i början av augusti till oss. Förhoppningsvis blir det minst två ggr./år sedan framöver.

Vår banmästare Roger Berglund och styrelserepresentant Jessica Lindgren, var under tisdagen på utbildning på Tingsryd för att lära sig hur fräsen ska användas och hanteras. Även visning samt test att köra med GPS för att minska dubbelkörning och kunna köra mer exakt.

Under onsdagen på Mantorp var det utbildning på marktryck och diskussioner hur man kan förbättra sladdning, vattning och hyvling för att förlänga livslängden på de olika banmaterialen.

Vi fick även information om GPS och väderstationer. På och avstängningar via appar utifrån vad väderstationen anger. Ett unikt sätt att spara energi och därmed pengar. Väldigt intressant!

Husesyn (läs koll maskinpark) har självklart hunnits med på båda banor. Alltid nyttigt att se hur det är på andra anläggningar, vilka maskiner och redskap som används hur och när. Vi fick även chansen att prata med andra inom yrket och utbyta erfarenheter. Vi fick med oss nya kunskaper och inspiration för att förhoppningsvis kunna förbättra och utveckla saker hemma.

Vi avslutade med en stopp på Solvalla för att se hur dom jobbar där en tävlingsdag.

//Roger & Jessica

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT