Selmer hann med en till innan vilan

Tätt mellan givarna.
Skellefteåtravets store stjärna Selmer I.H. har hunnit med ännu en seger.
I fredags kväll bollade nioåringen med motståndet i ett lopp för högsta klassen i Boden.
Nionde segern på elva starter sedan i oktober!

Förra lördagen vann Selmer I.H. loppet ”Arctic Heat King” i finska Rovaniemi med 7000 euro till vinnaren. På fredagskvällen var han i farten igen i Boden.
Samu Sundqvist inledde från ett åttondespår bakom bilen i ett sprinterlopp och körde sig till täten efter 500 meter.
Det blev en lugn tillställning och segertiden skrevs till 1.13,3 sedan Sundqvist valt att köra undan i den sista kurvan för att som han sa ”inte lämna någonting åt slumpen”.
Förstapriset var 40 000 kronor.
Nästa start blir troligen i Björneborg i Finland andra helgen i april.
– Nu ska han ha en månads vila och sedan laddar vi för ett lopp i Finland. Årets stora mål? Jag vet inte, det är väl att starta och ha roligt. Det är lika roligt att vinna här som på Bergsåker, Om det är 40.000 eller 100.000 i förstapris spelar ingen roll. Det är skönt att ha honom i bra författning bara, sa Bert Pettersson i vinnarcirkeln.
I oktober var Selmer I.H. femma i Silverörnen – Gulddivisionen – på Solänget På elva starter efter det har hästen segrat nio gånger och varit tvåa två gånger.

Oda tvåa den här gången
Treåriga stoet Eskils Oda imponerade stort vid debutsegern hemma i Skellefteå söndagen 26 februari. Samboparet Klas Wahlberg och Amalia Larsson äger och tränar.
I Boden blev det en andraplats för stoet med två smågalopper på vägen.
2023 års första treåringsvinnare i Sverige fick den här gången stryk av den ett år äldre hingsten Sjöli Morten, körd och tränad av Roger Nilsson.
Sjöli Morten mäktade inte med Eskils Oda i Skellefteå där det blev en andraplats. Nu blev det omvänt resultat. Micael Melander körde offensivt och fick ta över ledningen efter 600 meter av Sjöli Morten. Kort därefter galopperade stoet och fick därefter trava utvändigt hela loppet.
Två talanger som utkämpade en duell en bit före övriga fältet,
Roger Nilsson vann med en halv längd och Sjöli Morten bröt ut på upploppet men det fanns att ta av menade tränaren.
– Vårt största problem var att vi skulle vänta in Micke och att den (Eskils Oda) skulle hålla sig i trav, för den här är inget kul när han är ensam. Jag ville att hon skulle få kämpa den här gången för att komma till ledningen och valde att släppa där på baksidan. Men den hästen hade kanske inte den bästa dagen? Men det var bra att han fick sparring, det behövde vi, sa Roger Nilsson.
Segertiden på båda hästarna skrevs till 1.34,9 över 2140 meter.
Samboparet Klas Wahlberg och Amalia Larsson äger och tränar Eskils Oda.

Skellefteåtravet – text för fri publicering
Foto: Carinas fotosida (arkiv)

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT