Kanoninsats av Olly Håleryd i årsdebuten

Tre av Skellefteås mera framgångsrika hästar under fjolåret årsdebuterade i Boden på torsdagskvällen.
Bästa prestationen i trion svarade utan tvekan Ove A Lindqvist och Ann-Catrin Frisks Olly Håleryd för som var fenomenal vid seger i första starten sedan V75-triumfen på juldagen.
– Hon gör verkligen ett kanonlopp, sa Ove A.

Fem segrar, tre andra- och en tredjeplats på tio starter blev resultatet för Olly Håleryd under debutsäsongen i fjol som fyraåring.
Olly Håleryd (bilden) toppade året med seger i V75 på Umåker under juldagen innan hon gick till vinterträning. På torsdagen var det dags för årsdebut över oprövad lång distans.
En årsdebut som blev åt det tuffare hållet.
Ove A Lindqvist vände upp från ett fjärdespår i volten och tog hand om kommandot i loppet.
Trots tryck i omgångar (Gazoline trött utvändigt varvet från mål) försvarade sig det femåriga stoet hela vägen och höll undan med huvud och hals före finske gästen Fifth Avenue som liftat med i rygg.
Segertiden skrevs till 1.15,7 över 2640 meter volt – en toppinsats. En seger värd 40.000 kronor för ägargänget Stall Nalta Eljest.
– Jag ville ju inte att det skulle bli en sån här årsdebut precis. Men nu blev det som det blev och det blev ju en bra genomkörare i alla fall, sa Ove A Lindqvist skrattande med tanke på uppvaktningen under loppet.
Tidigare under kvällen hade Olea Håleryd blivit tvåa efter en resa i dödens, nedspeedad av storfavoriten och finske gästen Ivar Journey med Skellefteås Jens Eriksson i sulkyn.
Summa: Femåringarna Olly och Olea fortsätter att utvecklas.
– Båda hästarna har jobbat jättebra på rakbanan men jag visste ju ingenting var de stod i form så jag körde med träningsbalans och all annan utrustning på. Det blir ”bättre” när vi sätter på lättmetallskor. Vi får ta ett lopp i taget men båda gör kanonlopp, sa Lindqvist.

Vintertung Macho tvåa
Jerker Bjurmans M.P.Domino slutade trea i sitt lopp och fick segerraden bruten efter fyra raka segrar i vinter med John Östman.
Christian Månsson luftade Macho Man för första gången i år efter fyra segrar på sju försök debutåret som treåring,
Efter positionsväxlingar i täten fick Macho Man trava sista 1400 meterna i dödspositionen och var bara slagen med huvud och hals som tvåa.
–  Han visade fina takter förra året och jag tror att han kommer att få en fin säsong i år. Däremot är jag lite tveksam till dagens start eftersom han inte gått ett enda banjobb sedan han startade i december, sa tränare Månsson i en förhandsintervju i tv tidigare på kvällen.
Månsson gick inte segerlös från kvällen. Kvällens sista lopp var ett Punkt 21-lopp som vanns av Månsson-stallets A.W.’s Fastlight.

Skellefteåtravet – text för fri publicering
Foto: Jenny Rehnman, TR Bild (arkiv)

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT