Den våfflan visste var den satt

Ett oväntat snöfall ställde till det under fredagslunchen på Umåker där Leif Eriksson bjöd på våfflor utan att så många var med på serveringen.
Eller våfflor – e-n våffla handlade det om.
Nioårige valacken Waffle blev en oväntad vinnare till 56 gånger pengarna i vinnarodds.

Waffle (våffla på engelska) tog en seger på 25 starter i fjol och sprang in 107 000 kronor för Leif Eriksson.
Under fredagen i Umeå var hästen inte alls betrodd på V65-spelet och var spelad på under en procent av kupongerna. Våfflan var stora svårigheten på spelet som slutade med att det inte fanns någon kupong med alla rätt på V65 när det sista loppet gått i mål.
Stall Leif Eriksson vann lopp förra tävlingsdagen i Skellefteå då Stefan Johansson styrde in Witch Hazel till seger trots en jättegalopp från start.
Andra raka stallsegern kom fredagen i Umåkers lopp 6 där hästar med under 500 i startpoäng hade fördel.
I starten tog Leif Eriksson ledningen bakom bilen och släppte direkt till Just Celebration.
Tempot blev högt uppskruvat på den lite svårbemästrade banan och ut ur den sista kurvan hittade Leif Eriksson fritt med Waffle som enkelt spurtade till segern värd 25 000 kronor.
Intervjuaren och referenten Malin Axroth undrade varför spelarna inte var med på noterna när Skellefteåtränaren serverade våfflor…
Leif Eriksson:
– Det var inte så lätt att hänga med på den här. Men han har toppform för dagen och älskade förutsättningarna med full fart hela vägen. Däremot trodde jag att det var för lång distans i dag men det verkar passa bra, sa Eriksson.

Tävlingarna försenade
Tävlingarna blev en halvtimme försenade då banpersonalen jobbade med att få bort allt det vita som föll blött och överraskande under någon timme.
Segertiden på Waffle – 1.15,3 över 2640 meter auto – var bra med tanke på omständigheterna. Ett rekord över lång distans för hästen.
– Jag hade rubbet kvar i min häst och redan 500 kvar när det bara började vara kvar en två-tre hästar kvar med chans kändes det som att vi skulle kunna vinna. Waffle är fräsch och fin och trivs med livet, helt underbar att hålla på med. Stallet har gått fint ända sedan i december och hoppas att det fortsätter så här, sa Leif Eriksson.
Fotnot: Våffeldagen (vårfrudagen) infaller om några veckor, lördagen 25 mars

Skellefteåtravet – text för fri publicering
Foto: ATG Live

 

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT