Selmer vann guldlopp i Uleåborg

I tredje starten på det nya året var Selmer I.H. en vinnare igen.
Övre Norrlands bästa häst segrade i gulddivisionen i finska Uleåborg på lördagen.
– Han gick i dödens och var riktigt bra, säger ägaren Bert Pettersson.

Gabriella Laestander och Bert Pettersson passar på att smida medan järnet är varmt med Selmer I.H. som älskar vinterbanor.
Efter två andraplatser under januari var det dags att besöka vinnarcirkeln igen på lördagen tillsammans med finske toppkusken Hannu Torvinen. En seger värd 75 000 kronor.
Nioårige Selmer I.H. var favorit i gulddivisionen i Uleåborg (spelad till 18 för 10) och hade inga problem med att avgöra från ”favoritpositionen” utvändigt ledaren.
– Det gick väl 1.14-tempo första varvet och 500 meter från mål körde Hannu Torvinen till och övertog och Selmer avslutade till seger i elvatempo. Så han håller formen, säger Bert Pettersson.
Senast i Boden hann inte Selmer I.H. fram till seger som 73-procentare på spelet Grand Slam 75. Micael Melander slutade tvåa med hästen som inte hann fånga in jätteskrällen Mr Golden Quick vilket lade grunden till miljonutdelning på spelet.
– Det var faktiskt vår andra häst i loppet (NoLimitJimMit) som rådde för det där då han helt stannade till 900 kvar av någon anledning vi inte vet vad det berodde på. Selmer blev störd och tappade 15-20 meter och det gick inte att hämta in, säger Bert Pettersson.
Nu på söndag 12 februari arrangerar Skellefteåtravet banans första omgång Grand Slam 75. Gabriella Laestander och Bert Pettersson kommer att anmäla flera hästar men har ännu inte bestämt om Selmer I.H. ska vara med i premiären.

Köpte nytt på auktion
Under hemfärden från Uleåborg handlade Bert Pettersson häst under Traveras auktion på nätet. Drill Kronos, fyraårig valack i träning hos Svante Båth, blev hans för 100 000 kronor.
Drill Kronos startade så sent som i tisdags och blev femma i Eskilstuna. Fyra starter i karriären har gett två femtepris som bäst.
– Jag hade lite koll på honom innan och bland annat Ulf Ohlsson har sagt att det handlar om en jättefin häst som enligt planen ska flyttas till oss i början av veckan, säger Bert Pettersson.

Fotnot: Anmälningarna till Skellefteås tävlingar med Grand Slam 75 söndagen 12 februari stängs tisdag morgon klockan 09.00.

Skellefteåtravet – text för fri publicering
Foto: Jenny Rehnman (arkivbild)