Lavicii och Avicci vann i Umeå

En Lavicii och en Avicci försvarade Skellefteås färger i tisdagens lunchtrav på Umåker.
Jenny Lindmarks tioårige Cash Avicci tog årets andra seger och Gabriella Laestanders Lavicii Boko har samlat lika många 2023.

Jenny Lindmark är en av sportens små aktörer som håller till i byn Falnarksheden i Skellefteå. Med två åttaåringar och en tioåring i stallet har hon på åtta starter i år tagit tre segrar och en tredjeplats och kört in hundra tusen kronor i år vilket ska jämföras med totalen för 2022 som låg på 137 000 inkört till stallet.
Tioårige valacken Cash Avicci (bilden) springer på vilja i en liten säregen stil och på tisdagen var det dags för årets andra seger i fjärde starten under lunchtravet på Umåker.
William Strand gav hästen ett lopp i tredjeparet utvändigt och körde på chans samtidigt som Hanna Olofsson fick bestämma framme i ledningen med favoriten Oak L.A.
Luckan kom 400 meter från mål och Cash Avicci hann fram till seger på målfoto.
– Jag tänkte att vi behöver ett snällt lopp i dag, för det blev ju lite fel senast. Jag kunde ha gått ut i en rygg varvet kvar men tänkte att jag chansar bland många orutinerade hästar och det löste sig. Han är lite besvärlig att köra och kändes som bäst över upploppet faktiskt, sa William Strand.
I år har Cash Avicci skrällt i ett Grand Slam 75-lopp med 35 000 kronor i förstapris med Jens Eriksson i sulkyn, suttit fast med vinnarkrafter i ett annat och så då tisdagens seger på det.
75 000 kronor in för kämpen Cash Avicci i år.

”Det blev ganska lämpligt”

Gabriella Laestander håller sig ständigt framme med sina hästar. Omställningen från is till grusad bana hindrade inte Lavicii Boko från att ta tredje segern på fem starter från mitten av december.
Micael Melander valde att kliva ut 1400 meter från mål till positionen som första häst i andraspår och därifrån reglerade fältet till lätt seger.
Vid ingången av sista kurvan körde sig Melander till ledningen och övertog av Gone Fishing.. Lavicii Boko kunde sedan kliva undan till en överlägsen seger på tiden 15,1 över 2140 meter auto.
–  Han är fin och det blev ju ganska lämpligt i dag när han bara fick gå ett varv, summerade Melander.
På fredag har Gabriella Laestander och Bert Pettersson tre hästar till start under Bodentravets kvällstävlingar. Nyförvärvet Milan di Quattro startar tidigt på kvällen. NoLimitJimMit och Gelato är med på V64-spelet.

Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering
Foto:
Jenny Rehnman