Fjärde raka för M.P.Domino

Lunchtravet i Boden gav dubbla segrar till grannbanan Skellefteå.
Dante Godiva skrällvann och fyraårige kallblodslöftet M.P.Domino dominerade på nytt i fjärde raka segern.
– Nu visade hästen att han också kan springa i ryggar och vara med de andra, sa körande John Östman om M.P.Domino.

Jerker Bjurmans M.P.Domino har ofta gjort sina lopp i ledningen och vunnit med klara marginaler. På torsdagen i Boden stod fyraåringen med 40 meters tillägg och fick ett fint lopp i draget i ett litet fält.
600 meter från mål lyftes storfavoriten ut och övertog ledningen i ett nafs.
John Östman åkte sedan undan till seger med sex längder och det fanns gott on krafter kvar i mål på tiden 1.32,2 över 2180 meter. Tvåa fint avslutande Vilde och Jessica Lindgren.
– Nu  fick han vara med i loppet och inte springa för sig själv utan visa att han också kan springa i ryggar och vara med de andra. Det blir värre och värre motstånd för varje seger men i dag gick det lätt, sa Östman.
M.P.Domino har nu samlat åtta segrar på tretton starter i karriären. Torsdagens seger var den fjärde rad och den andra på den här sidan nyåret.
– I somras började han vilja bestämma själv och brydde sig inte så mycket vad jag tyckte och Jerker kanske ville. Nu när han är valack känns det som att han lagt mer fokus på det här med tävlandet.

Dante tapper igen
Jerker Bjurmans springare var stor favorit spelad till 1,53 på vinnarspelet.
I ett lopp tidigare under lunchen (på själva huvudspelet V4) hade Micael Melander lyft in Dante Godiva till ett glatt odds och rensat i kuponghögen.
Gabriella Laestanders sjuåring stod med 20 meters tillägg. När Hanna Olofsson fick bestämma första rundan till 1.18,2 framme i täten med storfavoriten M.T. Oberon utvändigt var god råd dyra.
Dante Godiva visade sig dock från sin allra bästa sida och klarade att tuffa först i tredjespår sista rundan och kämpade ner Petri Salmelas M.T. Oberon och vann med ”nos”. Oddset 28 gånger pengarna!
– Det var roligt att han var tillbaka. Han har inte alls levererat i vinter tycker jag, sa Micael Melander.
Melander avslöjade i segerintervju att hästen varit ute till försäljning.
– Bert och Ella har bjudit ut hon till försäljning men det var skönt att ingen nappade. Han var laddad och bra och jag körde som det kändes – och han levererade verkligen, sa Dannerotränaren och den stående kusken på sjuåringen.

Skellefteåtravet – text för fri publicering
Foto: Carinas fotosida

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT