Fjärde raka för Fyrkrafs!

Fjärde raka segern – och hästen såg bländande fin ut från ledningen.
Jens Eriksson har satt Fyrkrafs i toppform och femåringen är obesegrad efter fyra starter i år.
Segern i ett försök till Dubbelcupen i Boden på fredagskvällen innebär att man nu är klara för final i Gävle lördagen före elitloppshelgen.
– Funkar han så här på brodden undrar man ju vad som ska hända i sommar…

Jens Eriksson svarar i mobilen under lördagen och meddelar allt väl med femårige kallblodet Fyrkrafs som nu tagit fyra raka segrar från ledningen under 2023.
Isbana verkar inte bekymra hästen alls nu för tiden – den som tränaren menar går bäst utan skor på fötterna.
– Han har utvecklats mycket bara i år sedan vi börjat fullfartsträna honom och lärt honom att hålla ordning på benen. Peppar peppar verkar han stabil och han är underbar att köra, säger Jens Eriksson.
Skellefteåtränaren var mycket angelägen om att ta sig till ledningen då hästen visat sig klart effektivast i den positionen. Från ett springspår på tillägg var man snabbt uppe utvändigt ledande Sjövoll Julius och satt i ledningen efter 600 meter och sedan reglerade Jens Eriksson loppet till mål. Segertiden 1.29,2 över 2160 meter.
Loppet var ett försök i Dubbelcupen med 50 000 kronor till vinnaren. Finalen går i Gävle lördagen 20 maj.
– Det är lite tunt med lopp just nu åt honom men om ungefär en månad finns ett lopp i Boden som vi kanske väljer. Vi får spana. Han har tjänat bra med pengar nu och är inne i en tuff klass och står med 40 meters tillägg då, säger tränaren.
Samtliga hästens ägare var på plats i Boden på fredagskvällen. Förutom Jens Eriksson ägs Fyrkrafs av Peter Östlund, Ulf Domeij och artisten Kjell ”Brolle” Wallmark.

Ruskigt lopp efter galopp
Även uppfödaren Lars Holmgren äger en del i hästen.
Lars Holmgren är uppfödare till hästarna efter stoet Mjölner Stilig – och om Fyrkrafs imponerar och är inne i en harmonisk period, galopperar storebrodern Storspjuver för dem båda.
På fredagen la Storspjuver för tredje loppet i rad mycket på galopp. Från 40-fållan hade han många längder upp till näst sista häst efter en trevande start och en galopp 1400 meter från mål.
Körande Jorma Särkiniva hade sedan en frisk häst i tömmarna som spurtade in som fyra och var jämsides med vinnaren efter mållinjen…
– Storspjuver är helt enorm nu men galopperar. Nu sprang han upp i framförvarande men vi ska gå till veterinären med honom och se om vi hittar något att åtgärda och sedan börja om, säger Jens Eriksson.
Lillebror är strålande i alla fall just nu eller vad säger du?
– Det blir spännande eftersom han brukar ju gå bäst utan skor. Hur bra kan han bli i sommar? Det är inte säkert att han blir så mycket bättre förresten…för det är svårt att vara bättre än han är nu.

Sunlight från start till mål

Ledning från start till mål var segerreceptet för Skellefteåhästen Sunlight i V64-loppet innan kallblodens uppgörelse. 30.000 kronor in stoet som kördes till seger av amatören Peter Wikström från Skellefteå.
Mikael Lindqvist äger och tränar det fyraåriga stoet som knep andra segern i år och tredje totalt i livet på tolv starter
Efter att ha fått bestämma i ledningen fokuserade Wikström på att hålla Västerbo LaCamilla med Sandra Eriksson kvar i säcken den sista biten.
– Det var Sandra jag var rädd för i rygg och sedan kom de fort där ute. Jag hade väl henne inte riktigt på bettet då men hon svarade bra ändå. Jag hade huvan kvar, den ville jag inte rycka. Det blev säkert ändå, sa Peter Wikström.

Skellefteåtravet – text för fri publicering
Foto: Ellen Karlsson (arkivfoto)

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT