Anna Lindmark anställs på travskolan

Hallå där…
…Anna Lindmark som jobbar sin första dag som nyanställd på travskolan i Skellefteå under måndagen. Hur känns det?

– Jag ser mycket fram emot det så klart, en positiv känsla. Jag tror att det blir bra.
Skellefteåtravet sökte en medhjälpare till banans travskoleansvariga Moa Säll och du nappade.
– De flesta runt banan vet ju vem jag är men det blev så klart ändå intervju och så där innan de bestämde sig. Under de här åren när jag inte jobbat heltid med trav har jag varit igång som funktionär av olika slag under tävlingsdagarna. Jag har jobbat som ekipagekontrollant, med travarhälsan och nu på slutet är jag en i startpersonalen, säger Anna Lindmark.
Du har varit professionell travtränare och jobbat i många år som hästskötare hos Stig H Johansson och Torbjörn Jansson. Men att du är barnbarn till banans störste Stig Lindmark kommer du alltid att få leva med.
– Precis, precis! Och så kommer det nog alltid att vara. Ja, det är väl ingenting jag känner är någon belastning utan mera positivt. Pappa (Mats-Åke Nilsson) jobbade ju hos Stig och jag var i stallet och hjälpte till från det att jag kunde gå. När jag var sex år körde jag Sabin för första gången. Men han var gammal då (Sabin med 182 segrar i karriärer vilket endast överträffats av Järvsöfaks som tog 201 segrar).
Har hästintresset gått i arv till dina barn?
– Jo, Klara som blir nio år i år har alltid varit intresserad av hästar och varit med mig när jag haft mina travare under den här perioden när jag inte jobbat med travet på heltid. Kevin som blir 17 i år har egentligen inte varit så intresserad någon gång.
Du har varit professionell tränare under några år.
– Ja, det var när jag hade slutat hos Stig H från början av år 2000. Jag började som tränare i Boden när pappa (Mats-Åke Nilsson) ville gå i pension och var på Umåker ett tag och flyttade hem till Skellefteå för att hjälpa till när morfar Stig hade råkat ut för olyckan 2012.
Berätta om din tid som hästskötare i Stockholm.
– Jag flyttade söderut 1998 om jag inte minns fel och började hos Torbjörn Jansson. 2003 började jag hos Stig H Johansson och slutade där i årsskiftet 2009-2010. En stor seger var dem i Sprintermästaren 2007 som skötare till Naughty Nunu (bilden). Men för mig var ändå elitloppsförsöket med Citation större. Det var 2007 och samma år vann Citation även Hugo Åbergs. Han var inte så ”amerikansk” utan mera åt den starka sorten som häst. Inte så trevlig att hålla på med som många andra egentligen men jag lärde mig ju av det också.

Skellefteåtravets redaktion – text för fri publicering 

Bilden: Anna Lindmark utanför Stig H Johanssons stall tillsammans med passhästen Naughty Nunu 2009. Foto: Anna Persson, TR Bild