10 miljoner och Skellefteåtränat i alla hörn

Jenny Lindmarks Cash Avicci skrällde och Stefan Lundmarks Eskimo Brother höll som storfavorit i söndagens Grand Slam 75 i Umeå.
Utdelningen till en ensam vinnare blev tio miljoner för sju rätt denna Skellefteå-täta omgång sedan Ove A Lindqvist lotsat in storskrällande Bodenhästen Gun de Chanlecy i den sista avdelningen.

Skellefteå-gardet lämnade söndagens tävlingar med totalt fyra segrar där två av triumferna kom inom ramen för spelet Grand Slam 75.
En spelare i Stockholm hade satsat på ett system för 448 kronor och spelat via atg.se och med spelbolaget ATG:s garanterade tio miljoner till ensam vinnare blev det stor grand slam på söndagseftermiddagen.
Stefan Lundmarks Eskimo Brother var en av omgångens största favoriter (52 procent) och satt som spik på det vinnande systemet. John Östman var ute i angeläget ärende och körde sig till ledningen efter 600 meter från tillägg och stannade där hela loppet.
Nioåringen, ägd och tränad av Skellefteåamatören Stefan Lundmark, satt fastlåst som trea i V75 i Umeå på juldagen och vann nu i stället. Andra segern på tre starter sedan i mitten av december har gett 94 000 kronor i prispengar.
Att springa i kurvorna är Eskimo Brothers stora svaghet.
– På sommaren när det går som fortast i kurvorna har han som mest problem men felfri är han alltid att räkna med. Det kändes ganska enkelt hela vägen även om Ulf Ohlssons (Order by Box) blev närgången men föll ur travet när hästen klev av sig ett boots (hovskydd), menade John Östman.

Jenny bakom storskrällen
Skadeproblem  har gjort att Cash Avicci inte startat fler än tolv gånger i livet. Som sjuåring i fjol blev valacken en pengaplockare av rang i de mindre loppen.
Förtjänsten: 55.500 kronor på nio starter.

2023 började i dur med seger i Grand Slam 75 på Umåker.
Skellefteåamatören Jenny Lindmarks häst fick sin efterlängtade seger och belönades med 35 000 kronor som ska delas med delägaren Christina Nilsson.
– Vi har haft hästen sedan han var ett år. Det har varit en krokig väg med skador och sjukdomar. Nu hoppas vi att han kan göra sig rättvisa framöver, sa Jenny Lindmark i travsändningen i TV12.
Jens Eriksson som tidigare under dagen segrat med pappa Kjell-Oves Let it Happen W.W. agerade återigen skrällkusk, satsade längs sargen från bakspåret och kom snabbt fram i rygg på ledande favoriten Sweet Candy Girl.
I den sista kurvan blev Samu Sundqvist tvungen att rycka och luckan uppenbarade sig för Cash Avicci, endast spelad på fyra procent av systemen.
Segertiden blev 1.16,1 över 1640 meter auto.

Pila Mollyns första
Leif Eriksson sparkade igång travåret på Umåker med seger i dagens första lopp.
Det var första segern i femte starten i karriären för femåriga kallblodet Pila Mollyn som hunnit med ett lopp sedan comebacken som positiv tvåa i Boden i december.
Eriksson valde att köra till direkt från 20 meters tillägg och övertog ledningen efter 600 meter med andrahandsfavoriten. Sista 600 meterna fick Pila Mollyn dra på för att trötta ut Tekno Tora och Sandra Eriksson.
Taktiken lyckades och Pila Mollyn klev undan till seger med två säkra längder.
–  Hon skadade sig i mitten av treåringssäsongen och har varit borta för det. Det har tagit lite tid att komma igen. Hon har en jäkla fin löpskalle, sa Leif Eriksson.
10 miljoner på Grand Slam 75 alltså med Ove A Lindqvist i en avgörande roll i den sista avdelningen tillsammans med Hanna Olofssons Gun de Chanlecy.
Det blev en offensiv satsning för att överta täten och sedan kom ingen av de övriga riktigt nära denna ”tvåprocentare” på strecken.  Endast ett av 247 system hade markerat Bodenhästen!

Skellefteåtravet – text för fri publicering
Foto: Jenny Rehnman