Pengaplaceringar i storloppet i Uleåborg

Fjärde- och femteplatsen i unghästloppet Ponsse Cup i finska Uleåborg på lördagen gick till Skellefteåtravet.
Olea Håleryd avslutade snabbast av alla till fjärdeplatsen efter positionsbekymmer och Macho Man slutade femma i sin första start på isbana efter sina fyra raka segrar under hösten.

Det blev en finsk skrällseger i finalen av Ponsse Cup för tre- och fyraåringar där Tuomas Pakkanen gick segrande ur striden med Xenon Leader. En 34-oddsare på vinnarspelet.
Ove A Lindqvist och Ann-Catrin Frisk hade kvalat in Olea Håleryd till loppet som fick 24 000 kronor för fjärdeplatsen.
Det fyraåriga stoet hamnade på vingel från ett sjundespår bakom bilen. Ove A Lindqvist backade sig sist och påbörjade avancemang på den sista bortre långsidan.
Olea Håleryd rumplade till i den sista kurvan och tog några galoppsteg men avslutade sedan snabbast av alla.
Tre i loppet och ”bäste svensk” blev Bodentränaren Roger Nilsson och Burn Notice efter ett lopp som andrahäst i tredjespår hela sista varvet.
Olea Håleryd debuterade på isbana i Uleåborg – så gjorde även Christian Månssons treåring Macho Man som vann uttagningsloppet i Boden och radade fyra raka segrar under oktober och november.
– Det här blev sista starten för vintern och nu tränar vi upp honom inför nästa säsong. Hästen var riktigt fin i Uleåborg, det var första starten han gjorde på isbana och han fick inte riktigt det fäste han behöver, säger Skellefteåtränaren Christian Månsson.
Macho Man klev iväg bra från ett fjärdespår och fick andrapar utvändigt efter en bit.
–  Sedan satt jag kvar när attackerna kom varvet kvar. Från 700 meter kvar och in till mål sprang han och slog i vagnen då det slirade för honom. Men jag var jäkligt nöjd ändå – tycker att han kämpade på ett ruggigt bra sätt och visade fin inställning. Det bådar gott inför nästa säsong, säger Christian Månsson.
Macho Man var mest spelad av trion från Boden och Skellefteå, stod i åtta gånger pengarna på vinnarspelet och noterade tiden 1.17,3 över 2120 meter.

Jäkla bra Party
Det var V75 (finsk) i Uleåborg och Månsson-stallets Party Brodda slutade trea i ett av loppen bakom Hanna Olossons Miss L.A. (tvåa).
–  Party Brodda gjorde ett jäkla bra lopp. Jag hamnade i tredjespår och fick backa mig sist. Sedan kom hon längst ut i fjärdespår och avslutade piggt.

Skellefteåtravet – text för fri publicering
Bild: Finska lopparkivet