Högsäsong för ”Jimmen”

Det var säsongspremiären med isbana i Boden.
Gabriella Laestander tackade och tog emot med NoLimitJimMit som gillar att springa på isen.
– Nu är det verkligen lika för alla – bara skruva i brodd och köra, sa segerkusken Micael Melander efter triumfen i Boden på torsdagen i ett uttalande som alltså kan modifieras lite.

I början av 2020 köptes NoLimitJimMit från Conrad Lugauers stall på Jägersro och skulle visa sig behärska frusna underlag riktigt bra.
Spelarna var med på noterna i isbanepremiären i Boden. NoLimitJimMit spelades till stor favorit på vinnarspelet (15 för 10) trots att fuxen inte hade segrat sedan i maj, på tretton starter.
NoLimitJimMit galopperade bakom bilen vid det förra besöket i Boden och togs lugnt från start och fick dessutom positionsproblem med konkurrenter framför som ville undvika dödspositionen.
Got to Dash fick anföra i ett lågt tempo och Micael Melander fick slutligen runda och styra fram i andraspår 1300 meter från mål. En bit in på upploppet drog Melander ner det norska huvudlaget på hästen som klev fram och knep segern i de sista stegen.
1.15,1 över 2140 meter auto skrevs segertiden till för NoLimitJimMit.
Förra vintern – november till januari – tog fuxen tre segrar och en andraplats på fyra starter. Så fortsättning kan följa.
Micael Melander:
– Han var lite laddad i dag också och jag ville inte riskera någonting utan lät honom bara gå iväg. Det blev lite jobbigt ändå att ge bort 30 meter under loppets första 600-700 meter, men det blev ju lämpligt ändå. Han hade problem med travet genom sista sväng och jag var glad att Got to Dash inte kunde rycka mer än han gjorde. Det kändes ändå tryggt när jag drog ner norsken, sa Melander.

Första segern på isen

I ett lopp i slutet av dagen slog Skellefteå-amatören Lage Berglunds Dulce de Leche till med årets tredje seger. Ove A Lindqvist gjorde slag i saken 1300 meter från mål och tog sig till ledningen och Dulce de Leche höll undan med ett nödrop mot loppets andrahandsfavorit Fokus Brick som spurtade vasst och var först kort efter mål. Segertiden 1.18,2 över 2660 meter.
Segern var den femårige valackens första med på så kallad ”riktig vinterbana”.
På onsdag startar Dulce de Leche igen i ett lunchtrav på Umåker och även där kommer det att bjudas på isbana.

Skellefteåtravet – text för fri publicering
Foton: Carinas Fotosida